Senatorul Anghel Iordanescu a dezmintit sambata, pentru HotNews, informatiile vehiculate de presa centrala potrivit carora si-ar negocia intrarea in PD-L, dupa ce a demisionat vineri seara din PSD, in urma scandalului declansat de demiterea fostului ministru de Interne Gabriel Oprea.

"Niste porcarii, niste aberatii ... nu vreau sa comentez asa ceva", a declarat Anghel Iordanescu, intrebat cum comenteaza zvonurile privind inscrierea sa in PD-L.

Informatia a fost infirmata si de presedintele Consiliului Judetean Ilfov, democrat-liberalul Cristache Radulescu, care nu a exclus, insa, o eventuala discutie cu demisionarii din PSD.

"Nu am avut absolut nici o discutie in acest sens cu nici un membru demisonar al PSD Ilfov. Daca ma vor contacta pe viitor, discutam, dar, in prezent, nu a fost nici o discutie cu nici unul dintre demisionari", a declarat, pentru HotNews, Cristache Radulescu.

Surse democrat-liberale au declarat, pentru NewsIn, ca gruparea disidentilor din PSD Ilfov a inceput discutiile cu filiala PD-L pentru inscrierea in acest partid.

Gabriel Oprea si Anghel Iordanescu au contactat filiala PD-L Ilfov pentru a incepe discutii astfel incat cei exclusi din PSD Ilfov sa se inscrie in PD-L. "Acum bat la portile noastre, dar urmeaza sa vedem, pentru ca e o situatie complicata, iar resentimentele sunt mari. Mai ales in cazul parlamentarilor va fi foarte dificil", sustin surse din PD-L.

Conducerea PSD Ilfov, decapitata

Fostul antrenor de fotbal Anghel Iordanescu si primarul localitatii Voluntari, Florentin Pandele, si-au dat demisia din PSD, vineri seara, dupa ce social-democratii i-au retras sprijinul politic lui Gabriel Oprea si l-au exclus din partid pe Gigi Netoiu.

Iordanescu si-a anuntat demisia vineri, intr-o scrisoare adresata presedintelui PSD, Mircea Geoana. "Va aduc la cunostinta faptul ca am decis sa demisionez din calitatea de membru al Partidului Social Democrat. Ultimele evenimente petrecute in PSD si la nivelul organizatiei din care fac parte, PSD Ilfov, m-au facut, din pacate, sa nu ma mai regasesc in randurile acestui partid", isi explica gestul Anghel Iordanescu.

Anghel Iordanescu a fost membru PSD din 2004 si vicepresedinte al organizatiei Ilfov.

Florentin Pandele sustine ca el este "vinovatul" pentru mitingul de sustinere a lui Gabriel Oprea desfasurat in urma cu cateva zile la sediul central al partidului. "Daca s-a ajuns ca PSD sa fie restructurat, disciplinat, aranjat de maniera in care s-a procedat azi (vineri, n.r.), eu cred ca lucurile sunt scapate de sub control", a declarat Pandele.

In ziua de vineri, Comisia de disciplina a PSD l-a exclus din partid pe Gigi Netoiu, acuzat ca a instigat filiala Ilfov la nesupunere.

Boc: Incidentul Oprea este problema PSD

Presedintele PDL, Emil Boc, a declarat, sambata, ca "incidentul" Gabriel Oprea este o problema interna a PSD, care s-a rasfrant insa si asupra actului de guvernare,si ca numirile secretarilor de stat la MAI erau deja publicate in Monitorul Oficial cand el a fost sunat de Mircea Geoana, relateaza Mediafax

Presedintele PD-L a aratat ca in perioada urmatoare va fi important ca democrat-liberalii sa nu intre in jocuri politicianiste, si sa respecte "Parteneriatul pentru Romania" semnat de cele doua formatiuni din coalitia de guvernare.

"Trebuie sa punem deoparte certurile. Suntem parteneri cu cei de la PSD, si competitori in toate competitiile care vor urma, insa trebuie sa fim fair-play, sa fim solidari in deciziile pe care le vom lua, si, odata asumate, ele trebuie sa fie sustinute, iar respectul intre parteneri trebuie sa existe", a sustinut Emil Boc.

"Trebuie sa lasam la o parte orgolille si sa incercam sa ne intelegem, sa lasam deoparte certurile dintre noi", a mai spus Boc, sustinand ca PD- a respectat litera si spiritul protocolului cu PSD.

"In ceea ce priveste incidentul Oprea, este o problema interna a PSD. Din nefericire, s-a rasfrant si in actul de guvernare. Din punctul nostru de vedere, nominalizarile pe care ministrul Oprea le-a facut erau din partea PSD, nu erau din partea PD-L", a spus premierul Emil Boc.