Presedintele PNL, C. P. Tariceanu, scrie, pe blogul sau, ca actuala putere nu mai are timp sa vina cu solutii viabile pentru problemele Romaniei, sustinand ca a inceput numaratoarea inversa pentru Guvernul Boc si pentru politicienii care au adus la putere acest guvern.

"Nu mai este insa timp. A inceput numaratoarea inversa pentru Guvernul Boc si pentru acei politicieni care au adus la putere acest guvern. Sper doar sa nu fie si numaratoarea inversa pentru Romania. Asa cum am mai spus si in postarea anterioara, fiecare zi in care Guvernul Boc amana prezentarea bugetului are costuri economice pentru romanul de rand. Investitorii straini asteapta sa vada care sunt politicile economice ale noului guvern.

Firmele romanesti asteapta sa vada solutiile pe care guvernul le are. Peste cateva zile, va fi clar pentru toti ca tacerea guvernului inseamna ca politicienii care conduc astazi Romania nu au aceste solutii. Aceste solutii exista, o mare parte dintre ele fiind cuprinse in Planul pentru crestere economica si locuri de munca, pe care guvernul liberal a inceput sa il puna in practica.

Fiecare zi in care, domnul Boc ne vorbeste despre pensionarii „nesimtiti” in loc sa vorbeasca despre masuri care vizeaza sectorul auto, inseamna sute, poate mii de locuri de munca pierdute".

Fostul premier arata ca decizia prin care CCR a declarat neconstitutional cumulul salariu/pensie este actul 3 din piesa de teatru: „Bomba fumigena”.

"Actul 1 a fost demisia lui Gabriel Oprea, actul 2 - dezbaterea privind modificarea Constitutiei, actul 3 - razboiul declarat pensionarilor. Emil Boc ne-a spus astazi ca va lupta impotriva „nesimtitilor” cu pensii mari. Pentru politicienii din PDL si PSD, nu conteaza ca actorilor, medicilor sau profesorilor cu experienta le este interzis un drept fundamental: dreptul la munca.

Romanii trebuie sa vada ca politicienii de la putere lupta pentru binele natiunii si impotriva dusmanului de clasa. Suna cunoscut? Pentru Emil Boc, dusmanul de clasa este pensionarul „nesimtit” (termen folosit de premier). Din cauza lui economia merge prost si din cauza lui nu sunt bani".

Raspunsul este unul simplu: guvernul PSD- PDL nu poate, nu stie cum si nu are solutii, conchide presedintele PNL.