Presedintele PD-L, Emil Boc, a solicitat miercuri majorarea cu 50% a salariilor cadrelor didactice. "Peste 350.000 de cadre didactice au fost puse pe masa trocului politic pentru ca Tariceanu sa se aseze la putere iar Geoana sa se aciueze pe langa el... Este evidenta colaborarea dintre PSD si PNL", a continuat Emil Boc. Declaratiile vin dupa ce premierul Tariceanu a anuntat majorarea salariilor profesorilor de la 1 noiembrie.

"Nu putem sa marim salariile numai ca sa raspundem unor asteptari, sa zicem, electorale. Oricum vreau sa mentionez ca in programul pe anul acesta de majorare a salariilor bugetarilor invatamantul va beneficia de o crestere substantiala de 9 procente de la 1 noiembrie al acestui an si este ceea ce poate sa fie facut in acest moment, ceea ce poate sa ofere ca potential economia romaneasca, fara sa alteram echilibrele macroeconomice.

Prin urmare, conform acordurilor pe care le-am facut cu sindicatele din invatamant, de la 1 noiembrie va intra in functiune cea de-a doua majorare salariala prevazuta in baza acordurilor cu sindicatele pentru acest an, de 9%", declara marti premierul Tariceanu.