Candidatura Adrianei Saftoiu si cea a lui Florin Anghel au fost validate de Biroul Permanent PNL, cei doi urmind sa concureze in colegii din Prahova. Saftoiu a fost consiliera presedintelui Basescu, dupa care a facut campanie pentru mai multi lideri liberali, iar Florin Anghel, cunoscut afacerist prahovean, a fost membru al partidului condus de Dan Voiculescu, de unde si-a dat demisia cu scandal. Florin Calinescu, prezent si el, luni, la BPN, nu a dat inca un raspuns ofertei, dar surse liberale au declarat pentru HotNews.ro ca actorul a batut deja palma si va candida intr-un colegiu din Arges.

Vicepresedintele Teodor Melescanu a anuntat ca Adriana Saftoiu si Florin Anghel au primit aprobarea conducerii liberale pentru a candida in doua colegii din Prahova.

Florin Anghel a devenit membru PNL, desi o fuziune intre PNCD, partidul pe care il conducerea pina acum o saptamina si liberali, nu a avut loc. Congresul PNCD va avea loc de abia in 30 august, moment in care s-ar putea consfinti si o fuziune.

Daca Florin Anghel a fost sustinut de Virgil Guran, si el om de afaceri campinean, Adriana Saftoiu a fost sprijinita de Adrian Semcu, seful PNL Prahova, afacerist si un apropiat al lui Dinu Patriciu.

Colegii in fieful lui Patriciu

Candidatura celor doi in fieful lui Patriciu are implicatii diferite. Fostul sef al Consiliului judetean Prahova, Anghel, este legat de liberali prin mai multe afaceri, fiind implicat intr-o serie de scandaluri de presa in care a fost acuzat de coruptie.

Daca Anghel nu contribuie la buna imagine a PNL, in schimb, Adriana Saftoiu compenseaza acest lucru, tinind cont ca a fost mina dreapta a presedintelui Basescu si s-a angajat de partea liberalilor exact in fieful lui Dinu Patriciu, unul dintre dusmanii declarati ai presedintelui.

Si Saftoiu si Anghel au trecut prin mai multe partide politce. Saftoiu a fost membra PNT si sfatuitoarea lui Radu Vasile, iar in 2004 a candidat pe listele PD, pentru ca acum sa fie reprezentanta PNL.

Anghel a migrat de la PNL, la PC si apoi al PNDC in urma unui scandal bine mediatizat cu Dan Voiculescu.

Florin Calinescu a batut palma cu PNL

Iesit de la Biroul Permanent al PNL, Florin Calinescu a declarat ca nu a luat inca o decizie. "Am nevoie de timp de gindire", a spus modest actorul. In fapt, surse din PNL au declarat pentru HotNews.ro ca Florin Calinescu a batut deja palma si va candida intr-un colegiu din Arges.

Cunoscut drept un sustinator al PSD, pentru care a facut campanie in 2004, ocazie cu care numele sau s-a vehiculat ca posibil candidat pentru primaria din Voluntari, Florin Calinescu s-a implicat in campania de anul acesta pentru alegerile locale in favoarea PNDC. Mai mult, el l-a sustinut chiar pe Florin Anghel, la lansarea caruia a participat pe scena Palatului Administrativ din Ploiesti. Acolo, Calinescu a explicat spectatorilor cum a vrut Anghel sa reformeze PC din interior si n-a reusit.

Surse din PNL au declarat pentru HotNews.ro ca Florin Calinescu nu a fost sustinut de toata conducerea liberala, existind voci care au spus ca el nu are sanse sa cistige la Prahova si nici nu va aduce vreun beneficiu de imagine.