Liderul PSD, Mircea Geoana, vrea sa reprezinte in Senat, patria lubenitelor. Geoana si-a anuntat joi, la Craiova, candidatura pentru un nou mandat de senator intr-un colegiu din Dolj. Surse social-democrate sustin ca Geoana ar putea candida la Dabuleni, localitate din sudul Olteniei.

"Cred ca nu mai este niciun secret pentru mine ca voi candida pentru Senatul Romaniei, din nou, de aici, de la Dolj. Este o decizie pe care am luat-o destul de usor si de simplu pentru ca sunt senator al acestui judet din 2004, sunt membru al organizatiei locale de-aici, din Craiova, si sunt un om care am radacinile si inima aici, în Dolj, în Oltenia si in echipa de aici“, a declarat Geoana la conferinta de presa.

Geoana a evitat sa comunice insa presei in ce colegiu nominal va candida, surse social-democrate, au declarat pentru HotNews.ro, ca organizatia PSD Dolj ii ofera colegiul electoral din Dabuleni, unde, de altfel, PSD are si cei mai multi primari.

Localitatea Dabuleni se afla in sudul Olteniei, la sud de Craiova, in vecinatatea Dunarii, într-o zona cu sol nisipos, numita si "Sahara Olteniei". Orasul este cunoscut ca "patria lubenitelor" si ca o zona viticola.

Liderii PSD cu probleme de imagine au ales sa candideze in colegii departe de Bucuresti. De exemplu Adrian Nastse intentioneaza sa candideze pentru un nou mandat de deputat intr-un colegiu din orasul Mizil, iar Miron Mitrea isi va incerca norocul la Senat, intr-un colegiu din Vrancea.