Liberal-democratii s-au intalnit, astazi, in sedinta Biroului Permanent National pentru prima analiza a rezultatelor obtinute la alegerile locale. Liderul PD-L Emil Boc a declarat, dupa sedinta, ca "se putea si mai bine, dar PD-L a obtinut cel mai bun scor din istorie la alegerile locale".

El a aratat ca PD-L, de unul singur, a obtinut la actualele alegeri un scor dublu fata de cel obtinut de Alianta in anul 2004. "Fara a ne imbata cu apa rece, rezultatul este bun si confirma tendinta crescatoare a PD-L, mai ales ca acest rezultat s-a obtinut in conditiile in care toate celelalte formatiuni politice s-au coalizat impotriva noastra".

Liderul PD-L a anuntat ca analiza de astazi a fost doat una partiala, iar cea finala va fi facuta abia in sedinta Biroului Permanent de lunea viitoare, dupa anuntarea rezultatelor definitive ale alegerilor.

Emil Boc a subliniat, insa, ca nu se pune problema ca "PD-L si Traian Basescu ar fi pierdut alegerile, asa cum au scris unii jurnalisti". "Puteam obtine un scor si mai bun, dar partea plina a paharului este ca am castigat de la PSD fiefuri importante. Am pierdut unele fiefuri traditionale cum sunt Bihorul si Primaria Bucuresti, dar am obtinut singuri mai mult decat a obtinut Alianta in anul 2004, un scor dublu", a aratat liderul PD-L.