Liberalul Ludovic Orban a fost primul dintre candidatii la Primaria Generala care s-a prezentat la urne, el votand in jurul orei 7.30. Independentul Sorin Oprescu a fost nevoit sa voteze pe o lista suplimentara, deoarece nu s-a regasit pe lista. Candidatul PD-L, Vasile Blaga, a votat in jurul orei 9.45 la Liceul I.L. Caragiale.

  • Orban: Cine se scoala de dimineata primar ajunge

"Daca va spun cu cine am votat inseamna ca fac campanie", a afirmat Orban , adaugand ca "a votat pentru un Bucuresti european, am votat pentru un Bucuresti pe care sa-l iubim".Orban le-a cerut bucurestenilor "sa foloseasca aceasta putere si sa voteze cu mintea". Orban a spus ca a votat devreme deoarece acesta este programul sau si ca a vrut sa aplice principiul "cine se scoala de dimineata primar ajunge".

Liderul liberal a fost insotit la sectia de votare de candidatii PNL la primariile de sector Antonel Tanase (sector 6) si Teodora Bertzi (sector 3).

  • Oprescu: Un vot care ma caracterizeaza

Sorin Oprescu a fost nevoit sa voteze pe listele suplimentare, dupa ce nu s-a regasit pe liste. "A fost un vot pentru un independent pentru ca asa sunt cetatenii Bucurestiului, un vot liberal ca asa e meseria mea si un vot social pentru ca toata viata am avut grija de oameni", a afirmat candidatul independent.

Sorin Oprescu a afirmat ca spera ca bucurestenii sa-l sprijine in continuare cu "aceeasi simpatie si incredere". El a adaugat ca in cursul zilei va merge prin sectiile de votare

  • Blaga: Ajung cu siguranta in turul doi

Candidatul PD-L la Primaria Capitalei, Vasile Blaga, a votat in jurul orei 9.45 la Liceul I.L. Caragiale. "Am votat pentru oameni care au solutii concrete pentru a transforma Bucurestiul intr-un loc unde sa ne simtim bine", a afirmat Blaga. El a afirmat ca va ajunge cu siguranta in turul doi si a precizat ca toti contracandidatii sai sunt oameni de valoare.

Candidatul PSD la Primaria Capitalei, Cristian Diaconescu, a votat in jurul orei 8.00, afirmand ca a votat "pentru cei care stiu si pot sa faca". Social-democratul a declarat ca nu ia in calcul posibilitatea sa nu ajunga in turul al doilea al cursei pentru Primaria Capitalei.

Peste 1.800.000 de bucuresteni sunt asteptati sa isi exercite dreptul de vot la alegerile locale.