Candidatul independent Sorin Oprescu ar castiga detasat fotoliul de primar al Capitalei, conducand in preferintele a 39% dintre bucuresteni. El este urmat de candidatul PD-L Vasile Blaga cu 24% din intentiile de vot si de Ludovic Orban, candidatul PNL, cu 12 procente. Reprezentantul PSD in aceasta cursa, Cristian Diaconescu, s-ar clasa abia pe locul al 4-lea, cu 11%, iar pe locul al 5-lea ar veni Cozmin Gusa, candidatul PIN, cu 6 procente, releva un sondaj Insomar citat de NewsIn.

Clasamentul ar fi incheiat de Verginia Vedinas (PRM), Aurelian Pavelescu (PNtCD) si Codrin Stefanescu (PC), fiecare cu câte doua procente.

Chiar daca l-ar prefera pe Sorin Oprescu pentru fotoliul de primar, bucurestenii ar vrea un Consiliu General in care PD-L sa aiba majoritate. 36% dintre ei ar vota cu PD-L la Consiliul General al Municipiului Bucuresti, 27% cu PSD, 14% cu PNL si 5% cu PIN.

In ceea ce priveste prezenta la scrutinul programat pentru data de 1 iunie, 52% dintre bucuresteni spun ca vor merge sigur la vot, 17% spun ca este probabil sa o faca, 20% ca este probabil sa nu mearga, iar 9% afirma cu tarie ca nu se vor prezenta la urne.

Sondajul Insomar a fost realizat in perioada 13-16 mai, la cererea Realitatea Tv, prin interviuri telefonice, pe un esantion reprezentativ de 1.770 de persoane cu drept de vot din Bucuresti si are o marja de eroare de plus/minus 3%. Esantionul a fost proiectat dupa o baza de date cu abonati telefonici in toate retelele de telefonie, fixa si mobila, din Capitala.