Whisky, calatorii gratuite cu microbuzul prin capitala, carti de colorat pentru copii. Sunt doar cateva dintre noile oferte cu care candidatii la alegerile locale din Bucuresti, incearca sa-i ademeneasca pe bucuresteni.

  • Daca pana acum partidul lui Gigi Becali s-a limitat la pomeni electorale, constand in oua, zahar, ulei si cozonac, sambata membrii PNG imparteau pe strazile capitalei sticle cu whisky, transmite reporterul HotNews.ro.
  • Contactat de HotNews.ro, Gigi Becali nu a confirmat, dar nici nu a infirmat, reactionand in stilul caracteristic: "Sa-ti raspunda mamica ta la intrebare; ma doare in... cum dati voi stirea".
  • PNTCD a identificat durerile locuitorilor capitalei, in mare parte legate de trafic. Si pentru ca in acest week-end traseele mai multor mijloace de transport in comun sunt deviate sau chiar suspendate, PNTCD preia gratuit cu un microbuz calatorii din statiile aflate pe traseele Colentina-Universitate si Pantelimon-Universitate.

Mita electorala sanctionata cu inchisoare de la 6 luni - 5 ani

Biroul Electoral Central a adoptat o hotarare prin care explica ce pot imparti partidele in campania electorala. Potrivit acestei hotarari, in campania electorala sunt permise urmatoarele materiale de propaganda: afise, pliante, cani, galeti, sepci, tricouri.

Potrivit articolului 109 din Legea 67/2004 pentru alegerea autoritatilor administratiei publice locale, “Promisiunea, oferirea sau darea de bani, bunuri ori alte foloase in timpul campaniei electorale, precum si in scopul determinarii alegatorului sa voteze sau sa nu voteze o anumita lista de candidati ori un anumit candidat pentru functia de primar sau de consilier, precum si primirea acestora de catre alegatori constituie infractiuni si se pedepsesc cu inchisoare de la 6 luni la 5 ani”.

Purtatorul de cuvant al BEC, Marian Muhulet, a declarat pentru HotNews.ro ca “este interzisa oferirea de bunuri care au o valoare economica semnificativa, precum si marfurile de utilitate alimentara, ca alimente, bauturi alcoolice sau nealcoolice si produse din tutun”.

In ceea ce priveste aplicarea sanctiunilor pentru persoanele care ofera mita electorala, Muhulet a explicat ca, “In urma unor sesizari la Birourile de circumscriptii locale, masurile trebuie luate de administratia locala sau de organele de urmarire penala”.