Ancheta HotNews.ro

Campionul semnaturilor pentru Oprescu: a strans de unul singur 7000 de semnaturi in opt zile

de Attila Biro     HotNews.ro
Miercuri, 30 aprilie 2008, 22:03 Actualitate | Politic


Declaratia pe propria raspundere a "campionului semnaturilor"
Foto: Hotnews
Peste 20% din cele 40.000 de semnaturi de sustinere depuse de Sorin Oprescu la Biroul Electoral Municipal Bucuresti au fost colectate de o singura persoana, care a strans in opt zile 7000 de semnaturi. Voluntarul care a reusit acesta performanta a avut la dispozitie doar opt zile. Doctorul Sorin Oprescu sustine ca pentru cele 40.000 de semnaturi a avut o armata de 100 de volunatri. Oficial, la BEM au fost inregistrate doar 65 de persoane care au colectat semnaturi. HotNews.ro a consultat la Biroul Electoral Municipal 71 de dosare cu semnaturi stranse de candidatul independent si a intocmit o lista cu nereguli.

 • Liste intregi de semnaturi au ca semnatari peroane care nu au domiciliul in Bucuresti, fapt care contravine legislatiei
 • Liste intregi sunt completate partial, dar au fost luate la numatoare.
 • La rubricile cetatenie si adresa, unele liste contin date inexacte.

Cele 40 000 semnaturi de sustinere stranse de Sorin Oprescu sunt depuse la Biroul Electoral Municipal  in 71 de dosare care contin 65 de declaratii pe proprie raspundere. Altfel spus, 65 de persoane au strans, oficial, semnaturi de sustinere pentru Sorin Oprescu. O singura persoana a strans in nu mai putin de opt zile 7000 de semnaturi.

Cele 7000 de semnaturi, ceea ce reprezinta aproximativ 20% din sustinatorii lui Sorin Oprescu sunt impartite in patru dosare. Acestea au fost inregistrate la BEM dupa cum urmeaza: dosarul nr 25-1425semnaturi, nr 36-1361, nr 30-3295 si nr 60-1109semnaturi. Toate cele patru dosare cu semnaturi apar ca fiind stranse de o singura persoana, cu semnatura indescifrabila.

Dosarul si persoana

Fiecare dosar care contine semnaturi are atasata si o declaratie a celui care a intocmit lista. Acest aspect este reglementat de legea 67/2004 care prevede conditiile in care se strang semnaturile de sustinere. Potrivit reprezentantilor BEM Bucuresti, cei care au semnat declaratiile raspund penal pentru liste pentru ca se considera ca ei, si nu altcineva, au colectat semanturile.

Potrivit reprezentantilor BEM, legea exclude posibilitatea ca listele de semanaturi sa fie colectate de alta pesoana decat cea care a semnat declaratia pe propria raspundere.

Misiune imposibila: o semnatura pe minut timp de 15 ore pe zi

Sorin Oprescu a declarat pentru HotNews.ro ca semnaturile pentru sustinerea sa au fost colectate in Bucuresti in perioada 13.04 – 21.04. In consecinta, persoana care a colectat cele 7000 de semnaturi pentru Sorin Oprescu a avut la dispozitie opt zile. La un calcul simplu rezulta ca in fiecare zi acesta a consemnat nu mai putin de 875 de semnaturi ale bucurestenilor care il vor pe Oprescu ca primar general.

Singura posibilitate ca aceste semnaturi de sustinere sa fi fost colectate este numai daca respectiva persoana a colectat o semnatura pe minut si a lucrat aproape 15 ore pe zi, fara pauza de tigara. Acest fapt pune in discutie valabilitatea a 7000 de semnaturi, adica 20% din cele peste 40 000 de semnaturi de sustinere prezentate de Oprescu.

Numele persoanei care a intocmit si a colectat cele 7000 de semnaturi este indescifrabil de pe declaratia atasata celor patru dosare. Sorin Oprescu sustine ca si-a atentionat staff-ul de campanie ca aceste semnaturi sa fie colectate corect si sa fie insotite de declaratii.

100 de voluntari pentru doctor

Sorin Oprescu a declarat pentru HotNews.ro ca, pentru colectarea semnaturilor de sustinere, a avut la dispozitie 100 de voluntari. “Eu nu stiu exact aceste aspecte, dar cred ca au fost 100 de voluntari. Oamenii s-au oferit sa ma ajute. Cu unii m-am vazut, pe altii nici nu ii stiu”, a declarat Oprescu.

Cat despre persoana care a colectat cele 7000 de semnaturi, Oprescu spune ca lucrurile sunt clare si ca din moment ce justitia a decis, nu mai comenteaza. “Nu mai discut de semnaturi, imi pierd vremea cu asta”, a declarat candidatul independent.

Alte ciudatenii de pe listele lui Oprescu

Reprezentantii BEM au constat o serie de nereguli la analizarea listelor de semnaturi. Cu toate acestea, reprezentantii BEM sustin ca au invalidat doar listele cu semnaturi care au prezentat incalcari foarte grave, precum lipsa datelor din Cartea de Identitate sau Buletin sau lipsa unei adrese clare. Alte nereguli in listele lui Oprescu constatate de HotNews.ro:
 • Pe listele de semnaturi apar si persoane care nu au domiciliul in Bucuresti, ci in comune din judetul Ilfov. Potrivit legii 67/2004, sustinatorii care semneaza listele trebuie sa aiba domiciliul in Bucuresti.
 • Pe liste apar si numele unor persoane insotite de adrese inexacte. Spre exemplu, Ionescu Marian cu adresa Sector 4, fara o strada si un numar de imobil. 
 • La unele liste nu s-a completat rubrica in care se precizeaza cetatenia
 • Unele liste sunt complete pe jumatate, dar la numaratoare au fost inregistrate integral, adica pe o lista cu 25 de pozitii sunt completate doar 10, dar au fost numarate toate cele 25 de pozitii
 • Exista dosare in care, pe unele liste, apar semnaturile altor persoane la rubrica in care se mentioneaza numele celui care a intocmit lista fata de persoana care a semnat declaratia pe proprie raspundere si care raspunde in fata legii. In acest caz, reprezentantii BEM sustin ca au trecut cu vederea aceste inadvertente, daca listele erau intocmite corect.  
Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.

4737 vizualizari

 • +1 (3 voturi)    
  ... (Miercuri, 30 aprilie 2008, 22:45)

  Opposite [anonim]

  Interesant. In primul rand cum au trecut aceste nereguli - pare-se flagrante - de justitie si in al doilea rand cum ati obtinut voi asemenea informatii.
 • +4 (6 voturi)    
  Comentariu sters de utilizator (Miercuri, 30 aprilie 2008, 22:51)

  [anonim]

 • +2 (6 voturi)    
  Oprescu e terminat, nu are sustinere! (Miercuri, 30 aprilie 2008, 22:54)

  AnticoruptieinRomania [utilizator]

  Ce sa te mai astepti daca ditamai profesorul universitar Oprescu se preteaza sa falsifice listele cu semnaturi exact cum a obtinut si diplomele universitare! Oprescu este o facatura a lui Iliescu!
  • 0 (0 voturi)    
   raspuns (Joi, 1 mai 2008, 18:12)

   howless [anonim] i-a raspuns lui AnticoruptieinRomania

   sa stii ca din presa din ce citesti e foarte usor sa tragi o concluzie despre acest caz si nu numai. si nu doar usor dar e si pripit. cum poti sa-ti imaginezi ca un profesor univeristar care este cunoscut in afara tarii ar putea sa faca asa ceva? nnu crezi ca toate articolele astea sunt cusute cu ata alba si au o tinta fixa?
   • 0 (0 voturi)    
    nu cred (Joi, 1 mai 2008, 23:08)

    levi [anonim] i-a raspuns lui howless

    nu cred ca sunt cusute cu ata alba!cit de profesori..sa ai si tu pe cineva in spital in Bucuresti si vei vedea cit de respectabili sunt doctorii nostr, de asistente nici nu vorbesc...
 • +3 (3 voturi)    
  Am gasit.... (Miercuri, 30 aprilie 2008, 22:54)

  Anonim [anonim]

  Punem un coleg de-al lui Vladut sa listeze niste CNP-uri, luam vreo doi trei baieti de pe dupa blocuri ca au semnaturi indescifrabile si uite asa putem sa propunem pe Tataie de la B.U.G la primarie...
  Ce ziceti?
 • -4 (6 voturi)    
  Zgomot pentru nimic (Miercuri, 30 aprilie 2008, 22:55)

  Mihai [anonim]

  Justitia si-a spus cuvantul. Doctorul candideaza si se pare ca multi nu mai pot sa doarma din cauza asta.


  Restul e can can.
  • +1 (1 vot)    
   ... (Joi, 1 mai 2008, 7:26)

   VelmaKelly [utilizator] i-a raspuns lui Mihai

   Voteaza-l tu. Eu nu votez plagiatori si falsificatori.
  • +1 (1 vot)    
   Cum nimic, Mihai ? (Joi, 1 mai 2008, 8:50)

   Just [anonim] i-a raspuns lui Mihai

   Adica vrei sa spui ca atunci cand cineva minte, falsifica si fura in scopul de a cere votul, adica increderea cetatenilor, asta inseamna NIMIC ? Daca pentru tine e nimic, n-au decat sa te insele pe tine ; eu nu permit asa ceva si nu le fac jocul.
  • 0 (0 voturi)    
   dixit (Joi, 1 mai 2008, 23:09)

   levi [anonim] i-a raspuns lui Mihai

   sa ai tu incredere in justitia romana,!
 • -3 (5 voturi)    
  in sfirsit (Miercuri, 30 aprilie 2008, 22:56)

  stefan [anonim]

  Acum citeva zile scriam despre asta.
  "Nu vedem padurea din cauza copacilor. Nu militez pentru Oprescu.
  In toata chestia asta sunt citeva lucruri ce nu le inteleg si par ilogice si imposibile.
  1. Declara in 15 aprilie ca va candida si ca incepe sa stringa semnaturi. In 23 aprilie candidature e deja respinsa. Deci in 7 zile se string 40.000 de semnaturi, stafful de campanie le verifica, se depune candidature la BEM, iar acesta o verifica imediat( a fost prima si singura de nu a asteptat?) si o respinge. In 6 zile (lasam una pentru verificare, indosariere si depunere) se string 40.000 de semnaturi. Cam 7000 pe zi. Cam mult, dar nu imposibil. Vorbim de Bucuresti,unde 40 puncte de stringere de semnaturi nu e mult. Dar si asa rezulta 175 semnaturi pe punct, iar admitind 8 ore de stat, ajungi la o semnatura la cam 3 minute. Un pic trasa de par. Dar daca dublezi numarul de puncte si urci la 10 ore pe zi de munca pici pe ceva rezonabil, totusi. Ceea ce pentru Bucuresti e totusi posibil. Sau poate era hotarit dinainte sa candideze si atunci deja incepuse sa stringa semnaturi. Cam multe intrabari si neclaritati, nu? Mie asa mi se pare.
  2. Sunt 40.000 de semnaturi de verificat. Revenind la matematica elementara, socotind intre 20 si 30 semnaturi de pagina rezulta intre 2000 si 1350 de pagini. Acum socotind cam 5 secunde de semnatura de verificat ajungi la peste 55 de ore om de munca, neluind in calcul timpul necesar numararii celor invalidate ca si a repetarii examinarii celor dubioase sau ce invalidate. Adica 7 oameni muncesc pe brinci o zi de 8 ore pentru asta. Deci cind s-a depus candidatura? Cum au examinat ei listele? Iar judecatorii cum le-au examinat in mai putin de 3 ore? Ca examinind cite 5 sec fiecare din cele 4000 anulate tot se aduna peste 5 ore de munca.
  Ce ziceti domnilor jurnalisti? Cred ca p-aci ar trebui sapat, nu?"
  Nu se discuta si de munca magistratilor, insa.
 • -4 (6 voturi)    
  E clar! (Miercuri, 30 aprilie 2008, 23:08)

  Fritz [utilizator]

  Cand vezi ca atat Cotidianul cat si hotnews duc o campanie impotriva lui Oprescu e clar al cui e interesul.

  Cine are de votat cu Oprescu, tot cu el voteaza, indiferent ce se mai scrie prin presa!
 • -4 (6 voturi)    
  S-a gasit cuiul lui Pepelea... (Miercuri, 30 aprilie 2008, 23:08)

  vio [anonim]

  Ce sa zic, s-au gasit acum "oameni de bine" care au inceput sa purice listele lui Oprescu! De ce nu le purica pe ale tuturora?? Nu zic ca ale lui Oprescu sunt perfecte, dar atata inversunare de unde provine?
  Sa candideze si sa-l voteze 10 oameni. Care-i problema?
  • 0 (0 voturi)    
   ... (Joi, 1 mai 2008, 7:24)

   VelmaKelly [utilizator] i-a raspuns lui vio

   Mergi acasa.
   N-ai nici o treaba.
  • +1 (1 vot)    
   Problema e ca... (Joi, 1 mai 2008, 8:02)

   Opposite [anonim] i-a raspuns lui vio

   ...exista o lege si trebuie respectata. Gandirea ta ca "de ce i se verifica numai lui Oprescu si nu la toti" e exact gandirea romaneasca cu capra vecinului si e paguboasa si tampita.

   De undeva trebuie sa se inceapa si stai linistit ca se verifica listele si altor candidati, prin sondaj. Doar Oprescu se pare ca e in neregula cu listele.
 • +3 (5 voturi)    
  Minciuna (Miercuri, 30 aprilie 2008, 23:09)

  Maggie13 [utilizator]

  Aceasta este emblema pesedistilor din partid sau de pe linga el. Este evident ca nu e fizic posibila o performanta de mii de semnaturi in citeva zile. Dar simili-justitia romana e indiferenta la legi. Si la dreptate. Sper ca macar alegatorii sa fie mai sensibili la fariseism.
 • -1 (3 voturi)    
  posturile? (Miercuri, 30 aprilie 2008, 23:18)

  ionut [anonim]

  ati publicat articolul, cand publicati si posturile?? iar posturile reale le dati cu -.

  sau inca sunt banat?
 • +3 (3 voturi)    
  SFIDAREA ABSOLUTA: (Miercuri, 30 aprilie 2008, 23:20)

  x1 [anonim]

  Cat despre persoana care a colectat cele 7000 de semnaturi,

  Oprescu spune ca lucrurile sunt clare

  si

  ca din moment ce justitia a decis, nu mai comenteaza.

  “Nu mai discut de semnaturi, imi pierd vremea cu asta”, a declarat candidatul independent.
 • -4 (4 voturi)    
  protest (Miercuri, 30 aprilie 2008, 23:53)

  ionut [anonim]

  vad ca primul post mi-a mers, probabil e din cauza ca am schimbat calculatorul. ieri am fost banat complet, mi-a fost taiat dreptul la replica unui comentariu, apoi la toate posturile. la fel si azi.
  ce s-a intamplat: mi se parea ciudat ca toate comentariile de o anumita natura erau notate minus, deci mai putin vizibile. individul "judex" s-a luat de mine, ca sunt cu oprescu si sunt contra libertatii de opinie, desi eu nu specificasem de ce parte erau comentariile facute invizibile. cu alte cuvinte, "judex" a scapat porumbelul: era clar si pentru el, comentariile pro-oprescu erau reduse la tacere.
 • -3 (3 voturi)    
  Doua intrebari (Joi, 1 mai 2008, 0:36)

  Pascu Dumitru [anonim]

  La inceputul relatarii scrieti : ,, HotNews.ro a consultat la Biroul Electoral Municipal 71 de dosare cu semnaturi stranse de candidatul independent si a intocmit o lista cu nereguli", Ma intreb are o ;;Agentie de stiri " o asemenea misiune si atributie ? Cu cit se face mai mult tam-tam in jurul lui Oprescu si i se face publicitate, i se face un serviciu . Sa urmareasca asta HotNews ? M-asi mira. Cred mai mult intr-o totala lipsa de experienta in ce priveste propaganda electorala.
 • -3 (3 voturi)    
  De ce nu vreti sa lasati omu' sa candideze (Joi, 1 mai 2008, 5:28)

  Georgica din Copsa Mica [anonim]

  Nu va suparati stimabililor de la Hotnews, dar cred ca nu e nici o problema ca Oprescu vrea sa-si cheltuie fondurile (ale lui sau sponsorizarile) pe alegeri. Pe cine deranjeza asa de tare de ii tot cautati nod in papura? Poate ca are si semnaturi in fals, cei care cred ca sunt false sa nu-l voteze si gata!!
  Parerea mea!!
  • +1 (3 voturi)    
   vad ca pe multi NU va deranjeaza INCALCAREA LEGII (Joi, 1 mai 2008, 8:51)

   x1 [anonim] i-a raspuns lui Georgica din Copsa Mica

   Vad ca pe multi NU va deranjeaza INCALCAREA LEGII

   si

   asta spune tot despre starea unei natii!

   Daca Oprescu si clica lui au incalcat legea este timpul ca cineva sa si plateasca.

   Oare cind LEGEA este la fel pentru toata lumea?


   cui ii este frica sa-l pedepseasca pe Oprescu si pe toti infractorii, indiferent din ce partid face parte?

   Oprescu = golan de bucuresti, dar cu titulaturi,
   in rest tot golan smecher si obraznic ramine,

   tot pui de general de securitate ramine.

   Din cauza asta isi permite sa SFIDEZE LEGEA si pe OAMENI.

   "votati-l pe Oprescu cu ambele gheare!"
  • 0 (0 voturi)    
   nu sti nimic (Joi, 1 mai 2008, 23:19)

   levi [anonim] i-a raspuns lui Georgica din Copsa Mica

   tu nu stii ca tara noastra mult iubita mai special in sud oameni nu se duc sa lucreze pentru un salariu cinstit cum faci tu in Copsa Mica (sa ma ierte corporatisti, la ei nu ma refer!)in bucuresti_ul nostru oameni dau spaga sa se angajeze in locuri de munca de unde se scoate bani tot ca spaga,asistentele medicale ,birocrati,baiatul de la spalatoria auto numai spaga spaga spaga, daca intelegi chestia asta vei intelege de ce e important sa ajungi in orice post bugetar,cele trei poduri de pe dn1 au costat milioane de euro si nu au decongestionet circulatia,oare de ce ?vai de curul nostru...!
 • -1 (3 voturi)    
  Toate campaniile (Joi, 1 mai 2008, 8:26)

  Stoewer [anonim]

  Toate campaniile de strans semnaturi sunt cu aceleasi probleme. Si acest lucru se stie. Dar taman la Oprescu s-au gasit vajnicii aparatori ai literii legii sa-si faca treaba. In rest dorm (sau isi numara bani....)

  Personal mie imi este absolut indiferent daca Oprescu candideaza sau nu, dar patima cu care i se cauta nod in papura ridica semne de intrebare. Prea multi se tem ca le incurca rosul la ciolan?
 • +2 (2 voturi)    
  De ce nu lasi omu' sa candideze Georgica ? (Joi, 1 mai 2008, 8:30)

  Un tanar de stanga [anonim]

  Pai noi il lasam dar asa primar care fura si sfideaza legea inainte de a intra in piine ne trebuie noua ??????
 • +2 (2 voturi)    
  62,5 semnaturi / ora (Joi, 1 mai 2008, 8:32)

  Daniel [anonim]

  adica mai mult de o semnatura / minut in conditiile in care a lucrat 14 ore / zi . o sa il angajez si eu cand voi candida :-)
 • +1 (3 voturi)    
  Mai usurel cu Tov. Oprescu (Joi, 1 mai 2008, 8:59)

  Uncle Sam [anonim]

  Ce se mai agita lumea cu loserul asta de Oprescu, oare de cate ori trebuie sa piarda alegerile ca sa fie evident pt. toti ca e un born loser.
  A strans asta 40k semnaturi cum sunt yo popa la Mitropolie, cat de proasta poate sa fie lumea sa nu se prinda de facatura asta cu candidatura lui Oprescu.
  Orban de la PNL nu are sanse, Diaconescu de la PSD nici atat. Asa ca au stat la sfat tovarasii Ilici, Hrebe & Gashca iar cu finantarea de la tatuca Patriciu l-au lansat pe orbita pe Oprescu.
  E o facatura ordinara si asta cu invalidarea candidaturii si cu panaramele de infatisari la judecatorii si tribunale. Adevarul e ca se face publicitate mascata, se manipuleaza masele, se creaza falsa impresie ca cineva il sapa pe Oprescu, ca nu mai e cu baietii, nici usturoi nu a mancat nici gura nu ii miroase. E clasica piesa de teatru, votati pe Oprescu ca el e underdog, e ala mic si vitregit de toti, el e salvatorul, mesia da' astia mari au ceva cu el, si prostimea pune botul.
  Jocul e cat se poate de clar, sa il impinga pe Oprescu in turul 2 contra lui Blaga ca apoi Orban si Diaconescu sa ii dea voturile, penibil.
 • +2 (2 voturi)    
  Vot rational (Joi, 1 mai 2008, 9:17)

  stefan v [anonim]

  Ajuns primar, Oprescu nu are nici o sansa sa faca treaba. Consiliul General ia cele mai importante decizii si nu vad cum consilierii PSD,PD-L,PNL, etc., l-ar sprijini. Fara o relatie buna cu viitorul guvern, iarasi nu poate face nimic. Pentru infrastructura orasului este nevoie de o minte de inginer, circulatia sangelui si traficul de organe sunt alte chestii. Sper ca bucurestenii sa dea un vot rational, nu unul emotional.
 • +1 (3 voturi)    
  este tot mai evident..... (Joi, 1 mai 2008, 9:24)

  judex [anonim]

  ca avem de-a face cu o "manarie", alba-neagra, marca PSD/Iliescu. Am senzatia ca, in acest joc murdar, este implicat si Gusa. Scopul: sa se obtina voturi de la nehotarati si sa mareasca sansele de castig ale PSD. Personal, putin ma intereseaza cine va castiga primaria Bucurestiului, dar m-as astepta ca bucurestenii sa fie suficienti de inteligenti si sa voteze proiecte, nu hotie. Imi pot imagina ce va face un primar ca Oprescu care ar castiga prin furt. De altfel, furtul este politica de partid la PSD.
  • 0 (0 voturi)    
   suficienti (Joi, 1 mai 2008, 12:44)

   ionut [anonim] i-a raspuns lui judex

   bucurestenii sa fie la fel de suficienti ca tine? ia zi, esti de-al lui vanghelie, sau faci parte din aripa videanu??
 • -2 (2 voturi)    
  Umflarea gogosii (Joi, 1 mai 2008, 9:47)

  paul [anonim]

  1109 total lista, 938 total valide, daca ar fi 7109 ar fi prea multe invalidate si nu s-ar explica alea 5000 invalidate prima oara
 • 0 (2 voturi)    
  Eu cred ca e o vrajeala marca Hotnews (Joi, 1 mai 2008, 9:56)

  dudu [anonim]

  mie mi se pare ca pe hartie scrie 1109 din care valide 938, pare putin probabil sa fie 7109 din care 938 valabile. Ceea ce demonstreaza cat e de usor sa ajuti la curatirea colonului pe cale bucala
  • +1 (1 vot)    
   @ dudu (Joi, 1 mai 2008, 12:52)

   razvan [anonim] i-a raspuns lui dudu

   Daca ai citi cu atentie articolul ai vedea ca poza atasata este facuta unuia dintre cele patru dosare (cel cu numarul 60) cu semnaturi depuse de aceeasi persoana. Si da, acolo sunt 1100, dar in total sunt peste 7000 adunate de recordmenul anonim.
 • -1 (3 voturi)    
  Salutari la toti ce se numesc Dabija(grija) (Joi, 1 mai 2008, 10:12)

  oschy [anonim]

  PD-Lulustii se dau de ceasul mortii ca le fuge pamantul de sub picioare.
  In capitala la Cons Gen au sub 30% iar Blaga are 25% dupa ultimile sondaje caci de un an stau in opozitie(joc de glezna) si nu fac nimic doar sar la gatul unuia sau altuia.
  In rest totul este oftica si venin.
  Notati repede cu MINUS mai ales cei care se trag din BOCI(BECI)
  • -1 (3 voturi)    
   se vede ca iti iei informatiile de la... (Joi, 1 mai 2008, 12:08)

   judex [anonim] i-a raspuns lui oschy

   tonomate. Va raciti gura degeaba, nu mai puteti pacali pe nimeni !
  • +2 (2 voturi)    
   imi cer, umil, iertare.... (Joi, 1 mai 2008, 14:01)

   judex [anonim] i-a raspuns lui oschy

   ca nu tin cu Iliescu, Patriciu, Voiculescu, Vadim si cei 322 care au reusit, in parlamentul rusinii, sa ne mai fure si sa ne mai intarzie cu 4 ani din perioada in care trebuia sa fim mai aproape de lumea civilizata si prospera.
   • 0 (0 voturi)    
    Corect (Vineri, 2 mai 2008, 10:04)

    oschy [anonim] i-a raspuns lui judex

    PD-Lulistii au sacrificat 4 ani de mers spre civilizatia europeana stand in joc de glezna si sabotand tot ce se putea sabota.Si asta doar pt a castiga guvernarea in toamna cu toate ca perioada romantica din sondaje a trecut.
    Ne-au propus in locul lui Iliescu,Patriciu,Voiculescu, Vadim alti lideri puternici:Boc,E.Udrea-Oslo,M.Mantale-masculii.C.Preda,Berceanu-avion.Sulfina-inundatii,Frunzaverde-EUROPARLAMENTAR DE RESITA si alte valori care vor ramane in istoria politicii romanesti contemporane
    • 0 (0 voturi)    
     ai dreptate, si sa nu uitam.... (Vineri, 2 mai 2008, 14:37)

     judex [anonim] i-a raspuns lui oschy

     cei 18 ani pierduti sub conducerea lui Iliescu, 11 de domnie si 7 de domnie "pe furis". Am ajuns de rasul Europei. Un mare merit are, evident, si guvernul PSD/Iliescu + Tariceanu. Evident, nici ceilalti nu sunt mai breji. Ai vreo solutie?
     • 0 (0 voturi)    
      Corect 1 (Vineri, 2 mai 2008, 17:52)

      oschy [anonim] i-a raspuns lui judex

      1990-1996 si 2000-2004 au fost perioadele in care tara a fost condusa de PSD in conditii de ostilitate permanenta din partea presei si comunitatii internationale.
      Recunoastem sau nu PSD 2000-2004 ne-a dus in UE prin negocierea tuturor capitolelor, la urmasi ramanand doar stegulete.
      Acestea au fost alimentate si cultivate de factori interni si externi mai mult sau mai putin obiectivi care datorita specificului nostru de a fi maestri in a ne trage singuri suturi in partea dorsala au reusit sa franeze evolutia Romaniei in special in Europa.
      Nu am orgasme in fata nici unui partid existent in tara la ora asta, incerc doar sa fiu obiectiv in judecati si aprecieri.
      Nu am crezut ca la 20 de ani de la Revolutie
      vreun roman va mai cita din cuvantarile
      (interviurile mai nou) ale sefului statului sau a altor oameni politici apartinand unui partid sau altul cu inversunare, repetand ca un patefon stricat ce au spus acestia la fel cum faceau si pe vremea comunistilor.
      Impartirea clara in buni si rai mi se pare o alta tara a rumanilor.
      Guvernul Tariceanu 2 a condus tara un an au avut 2 referendumuri un sumit si alte probleme,nu au stat si au dormitat in opozitie vanand greseli si tesand intrigi
      E mai usor sa fii spectator decat sa joci in teren chiar si mediocru
    • 0 (0 voturi)    
     ...si mai am ceva de zis (Vineri, 2 mai 2008, 17:05)

     judex [anonim] i-a raspuns lui oschy

     Marea surpriza va fi prezenta la vot, o adevarata palma pe care romanii o vor da reprezentantilor actualei clase politice.... rasuflata, parsiva si nesimtita. Prezenta la vot nu va depasi 30%.
 • +2 (2 voturi)    
  Semnaturi (Joi, 1 mai 2008, 10:19)

  Gabi M [anonim]

  Am mai spus ca pe 03.04 a venit la mine un vechi membru FSN (acum PSD) ca sa stranga semnaturi pt. Oprescu.deci,Oprescu minte.Strangerea de semnaturi a inceput inainte,cand el mai era membru PSD.Aceasta candidatura este o alta facatura a papusarului sef-Iliescu.Oricum nu ne pot prosti,desi ne cred mai prosti decat suntem!Oprescu sa se duca langa mentorul lui,Iliescu si sa ne lase in pace!Sa-si vada de privilegiile pe care le-a obtinut pana acum!
 • -1 (1 vot)    
  Sperie sau enerveaza ? (Joi, 1 mai 2008, 10:45)

  baselu [anonim]

  Campania impotriva lui Oprescu e normala. Ordinul venit de la "LICURICI" si pus in practica de prea-plecata sluga Geoana era ca Oprescu sa nu candideze ! Indiferent cit de bine statea in sondaje. Diaconescu e pus sa-si rupa gitul ca Geoana sa ramina liderul cel mai cel (adica mai 'telectual, ca doar a citit mai multe almanahe).
  Acum e din ce in ce mai clara legatura intre Baselu si Prostanac !
  • 0 (2 voturi)    
   LICURICIUL este mai destept decat voi toti... (Joi, 1 mai 2008, 12:07)

   judex [anonim] i-a raspuns lui baselu

   daca vrea sa va aranjeze, o va face si, cand va veti da seama, va fi prea tarziu, fii convins de asta. Nu degeaba, este Ilici al vostru disperat.
  • +1 (1 vot)    
   Nici una, nici alta... (Joi, 1 mai 2008, 12:22)

   Opposite [anonim] i-a raspuns lui baselu

   ...cateodata pur si simplu nu se respecta legea. Pacat ca indiferent de dovezi, ideile preconcepute castiga...
   Si asta nu-nseamna ca Geoana n-ar face in pat de bucurie ca Oprescu nu candideaza. Ghinionul lui e ca Oprescu e la fel de bandit ca tot PSDul si stie sa contracareze.
 • 0 (2 voturi)    
  Bravo hotnews! (Joi, 1 mai 2008, 11:29)

  Cozmin Gusa [anonim]

  Deci am avut dreptate?! Multumesc! Bravo jurnalistilor! Singura speranta in aflarea adevarului ramine presa din Romania. Bravo hotnews!
 • 0 (0 voturi)    
  Decât asa... (Joi, 1 mai 2008, 13:39)

  Pulimea [anonim]

  Am citit articolul si comentariile. Decât sa votez cu Oprescu, mai bine nu merg la vot. Sau votez cu Orban.
  • 0 (0 voturi)    
   sa votezi! (Joi, 1 mai 2008, 23:27)

   levi [anonim] i-a raspuns lui Pulimea

   ai dreptul si obligatia sa votezi! solutia aleasa de tine e cea mai proasta,stiu ca avem un handicap la candidati dar asta este daca nu te duci la vot nu faci nimic!
 • -1 (1 vot)    
  haide-ti.... (Joi, 1 mai 2008, 13:50)

  adi [anonim]

  se le luam pe toate la puricat. Macar de la candidatii importanti. Mie imi expira buletinul si nu voi putea sa votez. Probabil as fi votat cu Diaconescu din "simpatie" pentru PD-L. Deci mai bine ca nu votez, ca sa fie un vot cat mai rational cum zicea cineva pe aici :). Dar totusi, ok Oprescu se pare ca incalcat legea. De ce nu va face-ti plangere la Parchet si de ce nu verificati si semnaturile de la ceilalti. Cred ca vom avea si acolo surprize. Cum naiba imi poate spune mie cineva ca unul ca Aurel Radulesc (sic) poate strange numarul de semnaturi iar Oprescu nu. Stiu, imi ve-ti spune ca este o chestiune de timp, dar totusi...
  • 0 (0 voturi)    
   Mai bine ca nu "vota-ti"... (Vineri, 2 mai 2008, 12:09)

   Carcotasu [anonim] i-a raspuns lui adi

   Mai "pune-ti" mana pe o gramatica, ortografie, ceva, inainte sa va "face-ti" de ras pe formuri...

   Daca era dupa mine, as fi reintrodus o forma de vot censual care sa tina seama si de cine voteaza, dar de, in democratie cuvantul loazelor si al folosofilor are aceeasi greutate.
 • 0 (2 voturi)    
  PD-L-ul este ingrozit (Joi, 1 mai 2008, 15:07)

  Iuga Petre [anonim]

  Bucurestenii vor vota pe ori cine , numai pe PD-L-istul lui Base nu. Cred ca Oprescu ca doctor chirurg, profesor universitar la medicina are cele mai mari sanse. Bucurestenii prefera elitele.Cred ca o sa fie luat serios in calcul si pt. alegerea viitorului Presedinte al Romaniei. Mai sint oameni responsabili in tara asta .
  • 0 (2 voturi)    
   daca mai sunt oameni responsabili in tara asta... (Joi, 1 mai 2008, 15:58)

   judex [anonim] i-a raspuns lui Iuga Petre

   fii sigur ca nu vor vota cu Oprescu, omul lui Iliescu. Daca asta ar ajunge primar, ar face din Bucuresti exact ce a facut si Iliescu din Romania. Asta stiu, asta fac. Profesor universitar, ma faci sa rad ?! Asa vorbeste si se comporta un profesor universitar ? Poate unul de la Universitatea Muncitoreasca !!!
  • 0 (0 voturi)    
   ai dat cu presupusul.. (Joi, 1 mai 2008, 23:28)

   levi [anonim] i-a raspuns lui Iuga Petre

   sau sti ceva?
 • -1 (1 vot)    
  OPRESCU ...SAU ALTERNATIVA (Vineri, 2 mai 2008, 10:26)

  george [anonim]

  Undeva spuneam ca nimeni nu are dreptul sa candideze cu" liste si semnaturi incropite pe genunchi" ,cu trimitere directa la Oprescu .(desi situatia aceasta a fost creata de o inechitate a legii,
  care impune baremuri celor neinregimentati ,fata de reprezentantii partidelor,care nu trebuie sa prezinte liste cu adeziuni)Nu este nici primul si nu va fi nici ultimul caz,de 18 ani ,la fiecare runda de alegeri,se reclama corectitudinea voturilor si votantilor,uneori fiind inclusi si decedatii...Personal,care nu votez in Bucuresti, il vedeam pe Oprescu,intre "catindatii"
  afisati, figura cea mai agreata alaturi de Diaconescu.Daca situatia lui Oprescu este considerata impardonabila,exita alternativa votarii celor care va cumpara cu un mic,un hamburger si o bere,un gest de corupere in masa mai putin dezavuat...Cum spuneam si in alta ocazie,cred ca nu ar trebui sa se mai bata atata toba pe cazul listelor si ca alegatorii sa decida corect la votul efectiv.Acela va conta cu adevarat.
 • 0 (0 voturi)    
  Oprescu....elite????? (Vineri, 2 mai 2008, 19:56)

  asel [anonim]

  Oprescu este omul multilateral pregatit ,face de toate
  dar nimic bun,concret,daca prin absurd va ajunge la primarie va fi timp pierdut pentru Bucuresti,un oportunist ,carierist...
 • 0 (0 voturi)    
  cum le-a strans.... (Vineri, 30 mai 2008, 11:58)

  dani [anonim]

  da...le-a strans de unul singur...da se stie si cum...mai mult de jumatate din persoanele scrise pe lista sunt ori inventate, ori bebelusi, ori persoane decedate...toate lumea stia acecst lucru...nu inteleg ce a vrut sa demonstreze cu asta...oricum nu are nici o snsa la primarie...


Abonare la comentarii cu RSS
Întâlniri on-line | #deladistanță

Top 10 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by