AUR ia în calcul să boicoteze alegerile locale și să invite și alte formațiuni să i se alăture în acest demers dacă Parlamentul nu va adopta proiectul de lege depus de AUR pentru ca primarii să fie aleși în urma a două tururi de scrutin, a anunțat marți George Simion.

George Simion, la un protest AURFoto: Inquam Photos / Denis Grosu

„Suntem dispuşi să facem gesturi extreme, dar democratice, pentru a ne manifesta dezaprobarea. Chiar aşa, să avem o legislaţie electorală şi să nu se ţină cont nici de Comisia de la Veneţia nici de orice altă normă de bun simţ? S-ar putea să ajungem să boicotăm alegerile ilegale şi neconstituţionale din 9 iunie”, a declarat George Simion, citat de news.ro.

AUR a depus în Parlament un proiect de lege pentru ca primarii să fie aleși în două tururi, dar George Simion acuză PSD și PNL că țin proiectul la sertar pentru a nu fi adoptat în această legislatură, astfel încât alegerile locale din 9 iunie să se desfășoare în baza acestor prevederi.

„Statul este capturat având în vedere că proiectul de lege depus de AUR şi anunţat de doamna secretar al Camerei, Geanina Şerban, nu are şanse de a fi adoptat în această legislatură în care Consilii Judeţene, primării, justiţie, servicii de informaţii, CCR, Avocatul Poporului, toate sunt sub controlul partidului comasat, luăm în calcul şi vom propune şi altor forţe politice, să boicotăm alegerile locale, într-o formă sau alta”, a precizat George Simion.

De asemenea, președintele AUR a acuzat PSD că racolează primarii altor partide și, fără două tururi, „nu există speranțe la a câștiga democratic o primărie”.

Primarii au fost aleși în două tururi până la alegerile locale din 2012 când legislația a fost modificată ca primarul să fie ales într-un singur tur. Subiectul a fost puternic dezbătut în urmă cu patru ani, dar a fost abandonat după ce coaliția PNL - USR - UDMR s-a destrămat.