Europarlamentarul PNL Rareș Bogdan a reacționat printr-un mesaj pe contul său de Facebook, după ce liderul PSD Marcel Ciolacu l-a acuzat pe prim-vicepreşedintele liberal că este „mitocan” pentru că „dinamitează” o coaliție „numai cu știri false”, deoarece își dorește ruperea alianței.

Rareș BogdanFoto: Agerpres

Rareș Bogdan a afirmat miercuri seară că partidul social-democrat nu s-a schimbat în ultimele trei decenii, sugerând că singura evoluție a fost trecerea de la afirmația „măi, animalule”, rostită de Ion Iliescu, la „mitocanule”.

„PSD nu s-a schimbat și nici nu se va schimba, are în ADN ura față de societatea civilă și cei care îndrăznesc să acuze fardul pus peste socialismul cu față umană și capitalismul de cumetrie. În anii 90, Iliescu, Bârlădeanu și Marțian ne făceau golani și tratau presa liberă cu „Măi, animalule”, iar după 33 de ani, PSD-ul lui Ciolacu, Tudose și Stănescu, vopsit în culorile curcubeului familiei S&D, a trecut la mitocanule”, a spus europarlamentarul.

Premierul Marcel Ciolacu l-a acuzat, miercuri seară, pe europarlamentarul PNL Rareș Bogdan de mitocănie, pentru că „dinamitează” o coaliție „numai cu știri false” și a subliniat că nu se rupe coaliţia, iar Guvernul nu cade.

Reacția liderului PSD a venit după ce Rareş Bogdan a ameninţat, marţi seară, într-o intervenţie la Digi 24, cu ruperea coaliţiei, dacă vor creşte taxe şi impozite în 2024.

Întrebat despre afirmaţiile lui Rareş Bogdan potrivit cărora nu mai suportă PSD şi ar ieşi de la guvernare, Ciolacu a afirmat: „Noi am stat în şedinţa de coaliţie de luni aproape cinci ore (...) Atâta timp cât cinci ore nu ai comentat nimic, dimpotrivă (...) şi după câteva ore ieşi în spaţiul public încercând să acoperi un gest nefericit - că mergi cu ceas de 30.000 de euro la piaţă să cumperi pătrunjel...să dinamitezi o coaliţie, numai cu ştiri false, încât să acoperi ştirea despre tine, înseamnă că eşti...iresponsabil (...) Înseamnă că eşti mitocan”.

Rareş Bogdan consideră că social-democrații trebuie păziți ca să nu bage mâna în buzunarele românilor și bugetele companiilor și că nu poate avea încredere în partenerul de Coaliție.

„Unele lucruri nu se schimbă niciodată, din păcate. A trebuit să luăm o decizie într-un moment crucial pentru securitatea regională și a Uniunii Europene, asta o știu toți, chiar și cei care pretind că sunt șocați, dar prefăcătoria, limbajul dublu, interesul pecuniar au prevalat în fața ideii de colaborare onestă. Noi chiar am crezut că e posibil, dar tovarășii aveau agenda lor, nu a României”, a mai spus Rareș Bogdan.

Prim-vicepreședintele PNL a declarat public că liberalii sunt în dialog permanent cu liderii partidelor de dreapta.

Rareș Bogdan a susținut că poartă discuții cu USR pentru o altă coaliție, fapt negat de președintele USR, Cătălin Drulă.