Preşedintele UDMR, Kelemen Hunor a declarat vineri, după ce a pierdut funcția de vicepreședinte la ANRE, că este un semnal prost dat de colegii de coaliție. Declarația acestuia are loc după ce Parlamentul a validat o nouă conducere ANRE decisă de PSD și PNL.

Kelemen HunorFoto: INQUAM Photos / Octav Ganea

Kelemen Hunor a afirmat că „nu a fost o înţelegere scrisă” pentru conducerea ANRE.

”Nu s-a respectat acel gentlemen's agreement. Eu pot să spun că a fost un gest necugetat din partea colegilor, o lăcomie, dacă vreți, un semnal prost. A rămas ANRE-ul, nu UDMR-ul, până la urmă, că ăsta este doar aspectul politic, a rămas fără un specialist bun, încercat, care nu a fost contestat de nimeni. E vorba de un om care a dus greul în această perioadă, inclusiv în comunicare. E un specialist. A lucrat la ANRE şi înainte. Eu cred că ar fi avut loc în conducerea ANRE. Da, a fost un lucru greu de digerat”, a comentat preşedintele UDMR, citat de RFI.

Întrebat dacă în acest context UDMR ia în calcul retragerea de la guvernare, Kelemen Hunor a răspuns scurt: „Nu”.

Camera Deputaţilor şi Senatul au votat, miercuri, în ședință comună noua conducere a Autorității Naționale pentru Reglementare în Domeniul Energiei. Propunerea PNL George Niculescu a fost numit în funcţia de preşedinte al instituției iar propunerea PSD- Gabriel Andronache a validată în funcţia de vicepreşedinte ANRE.

Parlamentarii UDMR nu au participat la ședința de plen în care a fost votată noua conducere a Autorității Naționale de Reglementare în Domeniul Energiei (ANRE). Liderii UDMR au fost deranjați că au fost excluși din conducerea instituției, după ce PSD și PNL și-au asigurat posturile cheie.