Fostul președinte al PNL Ludovic Orban, care a demisionat din partid după ce a pierdut alegerile în fața lui Florin Cîțu, a reacționat la demisia acestuia, spunând că problema PNL nu este Florin Cîţu, ci faptul că partidul s-a transformat în "UM PNL" şi a devenit "o unealtă a lui Iohannis", pe care şeful statului o foloseşte "în interes personal".

Ludovic OrbanFoto: AGERPRES
  • "Problema PNL este aceea că a devenit o unealtă a lui Iohannis, care foloseşte PNL-ul în interes personal.
  • A doua problemă este aceea că PNL nu mai are nicio legătură cu liberalismul. S-a transformat în UM PNL - unitatea militară PNL, cu Armata şi cu Miliţia în frunte, pe post de preşedinte şi de secretar general.
  • A treia mare problemă este că e în alianţă cu PSD şi că nu are capacitatea de a reprezenta clasa mijlocie şi alegătorii liberali care au acordat încrederea. În fine, ultima problemă este o problemă de gravă lipsă de caracter. PNL, la vârf astăzi, a adunat toate gunoaiele, oameni lipsiţi de caracter, trădători, (...) oameni care nu au decât interese personale şi afaceri cu statul şi nu au nicio legătură cu cetăţeanul român.
  • Astea sunt problemele PNL, nu Cîţu", a spus Orban, sâmbătă, pentru Agerpres.

Întrebat dacă ar fi interesat să revină în PNL în actualul context, Orban a spus că "sub nicio formă" nu ia în calcul o asemenea variantă, atât timp cât PNL "va fi unealta lui Iohannis".

Orban a demisionat din PNL în 22 noiembrie, după ce a pierdut alegerile pentru un nou mandat de președinte al partidului și a fondat partidul Forţa Dreptei.

CITEȘTE ȘI:VIDEO Florin Cîțu demisionează de la șefia PNL, la 6 luni de la alegerea în funcție / Își chemase colegii în ședință să îi anunțe, dar n-a venit nimeni / Ce spune despre "compromisul" cu PSD