Consilierul local al PMP Dinu Gheorghe, implicat în incidentele de la Mogoşoaia de joi seară, când o consilieră locală USR a fost agresată verbal şi fizic, a revenit asupra deciziei de a demisiona din partid. Potrivit G4Media, care prezintă „cererea de renunțare la demisia de onoare” depusă de Dinu Gheorghe, acesta a explicat că ar fi văzut o a doua filmare de după ședința Consiliului Local Mogoşoaia, din care „reiese clar” că el nu a agresat-o pe reprezentanta USR Felicia Ienculescu-Popovici.

Consilieri MogosoaiaFoto: Captura video

„Am voie să revin asupra demisiei. Legea prevede că pot să revin. M-am convins că nu vreau să demisionez după ce am văzut a doua filmare. Acolo se vede că eu nu am agresat-o pe doamna de la USR. N-am bătut-o așa cum spune. Eu am rugat-o să nu filmeze. E o lege care spune că nu are voie să filmeze, pentru că acolo erau și documente... I-am luat telefonul, da, dar în a doua filmare se vede că nu am atins-o cu nimic. Ea s-a repezit la mine să îi dau telefonul și i l-am dat (...) Acum îmi pare rău de ce s-a întâmplat. Să știți că eu sunt un om civilizat”, a comentat pentru G4Media consilierul PMP Dinu Gheorghe.

Cristian Diaconescu: Habar n-am, eu am cerut sancționarea lui

Președintele PMP, Cristian Diaconescu, afirmă că el a propus ca Dinu Gheorghe să fie „sancționat de către Comitetul Executiv Județean al partidului”, singurul competent să ia măsuri în ceea ce-l privește pe consilierul local din Mogoșoaia.

Întrebat cum mai putea Comitetul Executiv Județean să ia măsuri împotriva consilierului, de vreme ce acesta demisionase ieri din partid, Diaconescu a răspuns: „Habar n-am. Eu nu știu nimc despre demisie, dacă a demisionat sau a revenit. Eu am propus de la bun început să fie sancționat”.

G4Media mai notează că miza politică din spatele acestui consilier local o reprezintă cele două tabere dure din cadrul PMP, ambele aflate în luptă pentru acapararea supremației în partid. Pe de-o parte tabăra condusă de actualul președinte Cristian Diaconescu, iar pe de alta cea a fostului președinte PMP Eugen Tomac. Dinu Gheorghe s-ar afla în tabăra lui Diaconescu, acesta fiind motivul pentru care nu s-a pronunțat pentru excluderea lui din partid, ci doar pentru „sancționare”. În schimb, Tomac a transmis încă de la izbucnirea scandalului că va propune ca Dinu Gheorghe să fie exclus din partid.

Citește pe acest subiect: