Mai mulți lideri USR, printre care Dacian Cioloș, Dan Barna, Anca Dragu, Oana Țoiu sau Cătălin Drulă, au participat vineri seară la ședința de consiliu local de la Mogoșoaia fiind solidari cu Felicia Ienculescu-Popovici, consiliera USR amenințată joi seară. Ședința s-a desfășurat fără incidente și fără participarea consilierul PMP care ar fi bruscat-o pe consiliera USR.

HotNews.roFoto: Hotnews

O consilieră locală din Mogoșoaia, Felicia Ienculescu-Popovici, a fost agresată verbal şi fizic, joi seară, de către doi consilieri locali - Valentin Ene (PNL) şi Dinu Gheorghe (PMP), unul dintre ei fiind înregistrat în timp ce o amenință că o va lăsa ”în scaun cu rotile, chiar dacă mă duc la pușcărie”. Ienculescu-Popovici anunţă că a depus plângere la Poliţie. USR solicită conducerilor PNL și PMP demiterea rapidă a consilierilor care au amenințat-o, iar instituțiilor din subordinea ministrului Lucian Bode să inițieze o anchetă și să îi ofere protecție Feliciei Popovici.

Consilierul local al PMP implicat în conflictul de la Primăria Mogoșoaia unde o consilieră USR a fost amenințată va fi propus pentru excluderea din partid. Liderii PMP, Cristian Diaconescu și Eugen Tomac, au condamnat atitudinea colegului lor de partid.

Președintele PNL Ilfov, Hubert Thuma, a anunțat vineri că organizația condamnă ferm orice formă de violență iar consilierul Valentin Ene a fost suspendat din toate funcțiile de conducere din partid, până la finalizarea anchetei.