O consilieră locală din Mogoșoaia, Felicia Ienculescu-Popovici, a fost agresată verbal şi fizic, joi seară, de către doi consilieri locali - Valentin Ene (PNL) şi Dinu Gheorghe (PMP), unul dintre ei fiind înregistrat în timp ce o amenință că o va lăsa ”în scaun cu rotile, chiar dacă mă duc la pușcărie”. Ienculescu-Popovici anunţă că a depus plângere la Poliţie. USR solicită conducerilor PNL și PMP demiterea rapidă a consilierilor care au amenințat-o, iar instituțiilor din subordinea ministrului Lucian Bode să inițieze o anchetă și să îi ofere protecție Feliciei Popovici.

HotNews.roFoto: Hotnews

UPDATE USR PLUS a postat pe Facebook un filmuleț înregistrat chiar de Felicia Ienculescu-Popovici și care arată ce s-a întâmplat joi seară în sala de consiliul local. Spre finalul filmulețului se aude cum consiliera strigă după ajutor.

  • ”Consilierii locali mafioți de la PNL și PMP au amenințat-o și agresat-o pe colega noastră din USR, Felicia Ienculescu-Popovici, doar pentru că s-a opus unui tun imobiliar pus la cale de primarul PNL.
  • Filmarea va ajunge la poliție și va fi parte din dosar.
  • USR solicită conducerilor PNL și PMP demiterea rapidă a consilierilor mafioți și o condamnare fermă a violențelor. Ministrul Lucian Bode are obligația ca instituțiile pe care le conduce nu doar să inițieze o anchetă, ci să-i ofere și protecție colegei noastre”, scrie USR PLUS pe Facebook alături de filmuleț.

"Îi cer ministrului de Interne Lucian Bode ca instituţiile pe care le conduce nu doIar să iniţieze o anchetă, ci să-i ofere şi protecţie colegei noastre. Este inadmisibil ca, sub guvernarea PNL-PSD, fiecare să-şi facă dreptate cu pumnul", afirmă liderul USR, Dacian Cioloş, potrivit News.ro.

"Seara aceasta colega noastră Felicia Ienculescu-Popovici a fost agresată fizic de către consilierii locali Valentin Ene (PNL) şi Dinu Gheorghe (PMP). Valentin Ene a ameninţat-o că «şi dacă face puşcărie, o bagă în scaun cu rotile»", au afirmat reprezentanţii USR Mogoşoaia.

Aceştia au precizat că a fost depusă plângere penală la Poliţie şi că aşteaptă ca autorităţile să investigheze cât mai repede aceste fapte reprobabile.

Potrivit sursei citate, contextul este dat de recentele investigaţii de presă despre Sectorul 0, iar evenimentul s-a petrecut la Şcoala din Mogoşoaia, în timpul unei şedinţe de comisie din Consiliul Local.

"Nimeni nu ar trebui să treacă prin aşa ceva. Nimeni nu ar trebui să vină la o simplă şedinţă a comisiei de asistenţă socială din CL şi să aibă parte de ameninţări şi agresiune fizică. Am depus plângere la Poliţie şi voi face tot ce e necesar că nimănui şi mai ales niciunei femei să nu-i fie teamă să ocupe o funcţie publică. Nu mi-e frică, nici vouă să nu vă fie frică când căutaţi dreptatea, când vă faceţi datoria. We shall overcome", a afirmat Felicia Ienculescu-Popovici.

La rândul său, preşedintele USR, Dacian Cioloş, i-a cerut ministrului de Interne ca instituţiile din subordine să îşi facă datoria.

"Îi cer ministrului de Interne Lucian Bode ca instituţiile pe care le conduce nu doIar să iniţieze o anchetă, ci să-i ofere şi protecţie colegei noastre. Este inadmisibil ca, sub guvernarea PNL-PSD, fiecare să-şi facă dreptate cu pumnul atunci când simte că potlogăriile pe care le pune la cale sunt ameninţate prin acţiuni politice făcute cu bună credinţă. E inadmisibil să se întâmple asemenea acţiuni într-un stat de drept şi, dacă mai există autoritate în acest stat, ea trebuie să se vadă acum. Aştept o reacţie de urgenţă şi de la preşedinţii PNL şi PMP cu privire la comportamentul violent, impardonabil, al colegilor lor. Violenţa politică promovată de AUR e preluată de PNL şi PMP", a arătat Cioloş, pe Facebook.

Câteva sute de oameni au primit la finalul anului trecut o notificare de expropriere, trimisă de Primăria Mogoșoaia. Este penultima etapă, conform procedurilor legale, înainte ca oamenii să piardă dreptul de proprietate asupra terenurilor lor.

Primăria Mogoșoaia din apropierea Bucureștiului vrea să exproprieze aproape 330 de hectare deținute de 276 de persoane cu 1,7 euro pe mp. Proprietarii, care sunt nemulțumiți de prețul "extrem de mic" spun că este un abuz, pentru că terenurile lor valorează de cel puțin 10 ori mai mult, potrivit TVR.