Liderul PSD, Marcel Ciolacu, insistă pe varianta alegerilor anticipate și spune că în acest moment criza este la preşedintele Klaus Iohannis, care trebuie să intervină, nu să dea declaraţii ”între două avioane”.

Marcel CiolacuFoto: PSD

Ciolacu a spus din nou că "sub nicio formă" PSD nu va susține un guvern minoritar, iar varianta ar fi alegerile anticipate.

  • ”Doamnul Iohannis este cel mai în măsură...criza este la domnul Iohannis. Constituţional, ar trebui să intervină, nu să ne dea declaraţii între două avioane, că trebuie să revenim cu picioarele pe pământ. Să îşi intre în atribuţiile constituţionale”, a declarat liderul PSD.

Întrebat despre o eventuală susținere pentru Florin Cîțu premier din nou, Ciolacu a răspuns: "Nu! Cât de convingător să fiu ca să nu mai puneți aceeași întrebare? Cum să vii să îl propui premier pe cel care a căzut cu 281 de voturi la moțiunea de cenzură?".

Liderul PSD a exclus orice colaborare cu USR şi PNL: ”Nu avem o majoritate, nu ne leagă niciun principiu cu USR, cu PNL este exclus atât din partea noastră, cât şi a PNL, am înţeles că şi ei au luat nişte decizii statutare. Mă bucur că preşedintele a ajuns la aceeaşi concluzie ca şi noi, că este nevoie de alegeri anticipate”, a mai spus Marcel Ciolacu.

Chestionat despre scenariul AUR privind suspendarea preşedintelui, Marcel Ciolacu a răspuns: "Părerea mea este că un partid cu 10 la sută nu poate să suspende un preşedinte. Dacă se creează o majoritate...întâi să se creeze, dar PSD nu va iniţia o astfel de suspendare în acest moment”.