Premierul Florin Cîţu și-a prezentat moțiunea cu care vrea să cîștige șefia PNL gâtuit de emoție și răgușit și bruiat în permanență de susținătorii lui Ludovic Orban, care l-au huiduit puternic. În discursul său, Cîțu l-a atacat direct pe Orban, susținând că el nu va purta niciodată o geacă pe care scrie ”Votaţi PSD!” și nici nu va forţa o moţiune de cenzură împotriva propriului Guvern.

Discurs Florin CituFoto: Captura Facebook
  • ”Vă garantez că atâta timp cât voi fi preşedinte al PNL, deciziile le vom lua împreună. Sunt un liberal convins şi mă voi bate pentru PNL aşa cum nu au ştiut, nu au vrut sau nu au putut alţii să o facă.
  • Voi lupta pentru refacerea coaliţiei de guvernare, dar niciodată nu voi permite ca PNL să fie înghenunchiat. Noi suntem liberali şi trebuie să ne purtăm ca atare. Eu sunt un liberal convins şi în orice poziţie am fost mi-am făcut bine treaba.
  • Am început spălând vase în SUA ca să mă întreţin în facultate. Apoi am lucrat în bănci şi în sistemul privat. Respect munca şi spiritul antreprenorial al românilor. Nu am făcut compromisuri. Nu fac compromisuri”, a susținut Florin Cîţu, în huiduielile susținătorilor lui Ludovic Orban.

Cîțu a lansat un atac la adresa lui Orban, susținând că el nu va purta niciodată o geacă pe care scrie ”Votaţi PSD!” și nici nu va forţa o moţiune de cenzură împotriva propriului Guvern:

  • "Eu nu voi purta niciodată o geacă pe care scrie <> Pe mine nu o să mă vedeţi niciodată în ipostaza de a forţa o moţiune de cenzură împotriva propriului Guvern. (...)
  • Eu nu voi purta niciodată o geacă pe care scrie ”Votaţi PSD!”. Cum aş putea, când PSD rămâne cel mai mare duşman al PNL? Cât sunt eu preşedinte al PNL nu vom face alianţă cu PSD.
  • Ne delimităm de acest partid toxic, îl ţinem în opoziţie acum, dar şi după 2024.
  • Pe mine nu o să mă vedeţi niciodată în ipostaza de a forţa o moţiune de cenzură împotriva propriului Guvern. Suntem liberali. Nu facem ca Dragnea. Aceste lucruri le vedeţi la PSD, nu la liberali.
  • Colegii care nu au înţeles asta până acum înseamnă că nu cunosc valorile liberale, iar locul lor este în opoziţie.
  • Vă promit că niciodată, dar niciodată nu o să pun în pericol parteneriatul cu Klaus Iohannis. Cei care fac acest lucru sunt ipocriţi. Acest parteneriat e garantul guvernării liberale până în 2024. Parteneriatul meu cu preşedintele Iohannis este unul onest şi Klaus Iohannis reprezintă împreună soluţia pentru România. Dragi colegi liberali, suntem o echipă. Toţi construim, nu distrugem. Nu ne sabotăm propriul Guvern”, a afirmat Cîţu.

"Eu sunt Florin și sper că v-am convins pe toți să veniți în echipa mea, avem multă treabă" - așa și-a încheiat discursul Florin Cîțu.