Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, spune că în urmă cu o zi s-a întâlnit cu liderul PNL, Ludovic Orban, cu care a discutat "chestiuni administrative, guvernamentale şi politice".

HotNews.roFoto: Hotnews
  • "Am discutat cu domnul Orban despre chestiuni administrative, guvernamentale şi politice", a spus Nicuşor Dan, întrebat de jurnaliști ce au discutat.

El a făcut aceste declarații joi, după ce a fost la Administrația Lacuri, Parcuri și Agrement București (ALPAB), anunțând apoi că l-a demis pe director și a preluat conducerea interimară a instituției, în contextul criticilor privind starea deplorabilă a parcurilor administrate de Primăria Capitalei.

Primarul a negat că preşedintele PNL i-ar fi făcut sugestii în ceea ce priveşte numirea unui nou director ALPAB.

  • "M-am întâlnit ieri dimineaţă cu Ludovic Orban. Nu a fost nicio discuţie, nu mi-a dat nicio indicaţie legată de ce să fac eu la Administraţia Lacuri, Parcuri, Agrement. Suntem oameni maturi, care avem responsabilităţi şi ni le exercităm. (...)
  • În prezent, exercit temporar conducerea acestei instituţii şi voi face o analiză şi pe trecut şi pe tot cea înseamnă personal din conducerea acestei instituţii ca să văd care este persoana cea mai potrivită pentru a fi director interimar sau este posibilitatea de a scoate la concurs. Toate opţiunile sunt pe masă", a adăugat Nicușor Dan.

Reamintim că Ludovic Orban, aflat în competiție cu Florin Cîțu pentru șefia PNL, este cel care l-a susținut pe Nicușor Dan pentru a candida din partea PNL la Primăria Capitalei, la alegerile din septembrie 2020. Decizia lui Orban a fost criticată de premierul Cîțu, care i-a reproșat lui Nicușor Dan că nu s-a înscris în PNL după ce a obținut sprijinul partidului.