Liderul PNL Suceava, Gheorghe Flutur, trecut în tabăra susținătorilor lui Florin Cîțu în competiția pentru șefia PNL, își argumentează decizia surprinzătoare spunând că "partidul are nevoie de un prim-ministru preşedinte de partid, să aibă mai multă forţă şi autoritate în negocierile dintr-o coaliţie de guvernare”.

Gheorghe FluturFoto: Hotnews

Preşedinte al Consiliului Judeţean Suceava și fost lider și ministru PDL, Gheorghe Flutur şi-a exprimat în mod direct, sâmbătă, la conferinţa de alegeri a PNL Sălaj, sprijinul faţă de Florin Cîţu pentru funcţia de preşedinte al Partidului Naţional Liberal.

  • "O să vă surprindă ce spun acum: sunt susţinătorul lui Florin Cîţu şi am multe argumente”, le-a spus Flutur liberalilor reuniţi la conferinţa de alegeri a PNL Sălaj.

El a adus ca argument faptul că premierul trebuie să fie şi preşedinte de partid, pentru ca autoritatea cu care negociază în coaliţie să crească.

  • "Am un argument de ce Florin Cîţu. Oameni buni, suntem principalul partid în coaliţie. Avem nevoie de un prim-ministru preşedinte de partid să aibă mai mult forţă şi autoritate în negocierile dintr-o coaliţie de guvernare. Ştiu ce înseamnă, am participat la aceste şedinţe”, le-a mai transmis Flutur colegilor săi din PNL Sălaj, conform News.ro.

În 1 iulie, cu ocazia realegerii sale la şefia PNL Suceava, Gheorghe Flutur a anunţat ”susţinere totală” a liberalilor suceveni pentru Florin Cîţu la congresul din septembrie.