Preşedintele Senatului, Anca Dragu, afirmă că Vlad Voiculescu, ministrul demis al Sănătăţii, este cel care "a început lupta împotriva corupţiei înrădăcinate în sistem" şi că nu este momentul unei "clătinări" în faţa "jocurilor politice".

Anca DraguFoto: Hotnews
  • "Nu poţi face o reformă peste noapte şi nu poţi face o reformă în patru luni într-un sistem profund îmbolnăvit de corupţie timp de 30 de ani. În ultimii ani acest minister a fost condus de oameni urmăriţi penal sau de oameni care au fost obiectul jocurilor politice pentru câteva luni, ca mai apoi să fie schimbaţi.
  • Vlad Voiculescu şi-a asumat un parcurs pe care puţini l-ar fi putut ţine în frâu. A început lupta împotriva corupţiei înrădăcinate în sistem. Am fost şi voi fi tot timpul adepta proiectelor asumate pe termen lung susţinute prin consultare şi muncă în echipă.
  • Nu ne putem clătina în faţa presiunilor sistemului şi nu ne putem clătina în faţa jocurilor politice", scrie Dragu, pe Facebook.

Ea subliniază că "interesul tuturor este ca Ministerul Sănătăţii să poată livra cele mai bune soluţii pentru grija românilor în plină pandemie", iar "instabilitatea în interiorul acestei instituţii nu face decât să se răsfrângă ca un domino asupra tuturor cetăţenilor".