Fostul secretar general al PSD Codrin Ștefănescu susține că apropiații lui Liviu Dragnea sunt îngrijorați, pentru că fostului lider social-democrat nu i se dă voie să dea un telefon familiei.

Codrin StefanescuFoto: Agerpres

Ștefănescu a anunțat, duminică seara, pe Facebook, că apropiații lui Liviu Dragnea nu mai pot lua legătura cu el, scrie Mediafax.

„Vreau să vă anunț că Liviu Dragnea a fost internat! Este suspect de Covid! Deși nu a fost scos la muncă în ultimele luni, deși a fost izolat în cameră în mod abuziv!”, a scris Ștefănescu pe rețeaua de socializare.

„Povestea e scurtă: după ce avocații au obținut în instanță decizia de a fi trimis la muncă, după abuzul constant la care a fost supus, i s-a cerut un test anti-covid. A ieșit pozitiv, inexplicabil în situația izolării sale, apoi a fost trimis și internat la spitalul penitenciarului Jilava! Adică mutat imediat! Nu putem lua legătura cu el de ieri, nu i se dă dreptul să dea un telefon familiei, nu știm exact situația lui actuală!”, a mai notat Codrin Ștefănescu.

El a declarat ulterior, pentru Mediafax, că ultima dată a vorbit cu Liviu Dragnea în urmă cu două zile și a anunțat că avocatul fostului lider PSD a cerut explicații de la Administrația Națională a Penitenciarelor.

„A fost dus la Spitalul Jilava, unde este plin de Covid, a fost pus în cameră cu mai mulți bolnavi. (...) Vreau să îl văd acasă, în viață”, a spus Ștefănescu.

„Două persoane custodiate de Penitenciarul București-Rahova au fost confirmate pozitiv SARS-CoV-2 și s-a dispus transferarea acestora la Penitenciarul-Spital București-Jilava”, a anunțat duminică seara Administrația Națională a Penitenciarilor (ANP).

Surse oficiale au confirmat pentru Mediafax că una dintre cele două persoane este fostul președinte al PSD Liviu Dragnea.

Ambele persoane sunt asimptomatice, a mai anunțat ANP.