"Preşedintele României nu poate fi cenzurat politic. Mă simt chemat să emit opinii în toate chestiunile care privesc România", este reacția lui Klaus Iohannis, reclamat de PSD la CNA, pentru discurs de propagandă electorală pentru PNL.

Iohannis si OrbanFoto: Presidency.ro

PSD a depus, miercuri, o plângere la CNA în care solicită ca instituția să dea o decizie de îndrumare către radiodifuzori prin care intervențiile președintelui Klaus Iohannis să fie calculate corespunzător în cadrul timpului de emisie acordat Partidului Național Liberal.

Întrebat miercuri seară, în conferință de presă, despre demersul PSD, Iohannis a răspuns:

  • ”Ca preşedinte al României, mă simt chemat să am opinii, să emit opinii în toate chestiunile care privesc România sau viaţa românilor sau felul în care funcţionează instituţiile publice.
  • Preşedintele României nu poate fi cenzurat politic şi, indiferent că le place pesediştilor sau nu, şi cred că nu, voi face în continuare evaluări şi referiri care au relevanţă pentru români. PSD s-a supărat foarte tare fiindcă aseară am fost foarte franc şi am spus lucrurilor pe nume – PSD a guvernat foarte prost”.