Din cele 14 primării câștigate în plus de PNL în județul Cluj față de alegerile locale anterioare, 13 au fost adjudecate de primari transferați de la PSD, relatează Presa Locală.

PNL-PSDFoto: Colaj foto

PNL Cluj a câștigat categoric alegerile din județ, având un scor de 46,54% și reușind să-și asigure majoritatea în Consiliul Județean (19 mandate din 36). Același lucru s-a întâmplat și în cazul numărului de primari, liberalii luând 51 de primării din cele 81 existente în județul Cluj.

Un lucru interesant este însă felul cum au reușit să acapareze aceste localități. PNL Cluj câștigase în 2016 un număr de 37 de mandate de primar.

În 2020 a luat cu 14 mai mult. Dar 13 primari noi ai PNL sunt foști pesediști. Practic, liberalii au reușit să-și adjudece pe cont propriu doar o primăre în plus față de alegerile din urmă cu 4 ani, deși la vot politic au învins la diferență mare.

Iată cei 13 primari foști PSD care acum sunt la PNL:

1. Cristian Matei – Turda

2. Costan Morar – Dej

3. Nicolaea Făgădar – Aiton

4. Ana Cighir – Așchileu

5. Simion Casian Rus – Cuzdrioara

6. Victor Gabriel Costea – Feleacu

7. Ioan Moncea – Jichișu de Jos

8. Aurel Giurgiu – Luna

9. Viorel Ghic – Mărișel

10.Tiberiu Roland Zelencz – Mica

11. Dumitru Oltean – Mintiu Gherlii

12. Călin Stelian Fărgaciu – Săndulești

13. Ioan Fărtan – Sînmărtin

Ioan Emil Pârțoc de la Iclod, ex-pesedist, a fost ales ca independent, dar susținut de PNL, potrivit Presa Locală.

Rezultatele din 27 septembrie 2020 au fost un dezastru pentru PSD Cluj, care a pierdut două treimi dintre primari, ajungând de la 33 de mandate în 2016 la 11 acum.