Traian Băsescu susține că a nu fi participat la alegerile locale i s-ar fi părut un non-combat, în condițiile în care PMP nu a fost inclus în alianța dreptei la Primăria Capitalei, iar cei care îl acuză că astfel i-a diminuat șansele lui Nicușor Dan ar trebui să meargă să-i întrebe pe Dan Barna și Ludovic Orban.

Orban si Barna, negocieri pentru localeFoto: Hotnews

Întrebat la interviurile HotNews LIVE la distanță de ce a intrat în această competiție, în condițiile în care chiar el a recunoscut că va pierde, Băsescu a susținut că a nu fi participat la alegerile locale i s-ar fi părut un non-combat, în condițiile în care PNL și USR au anunțat PMP în ultima clipă că nu vor include acest partid în alianța dreptei, care îl susține pe Nicușor Dan.

"Nu mi se poate reproșa vreodată că am cumpărat sau vândut voturi. A nu participa la aceste alegeri mi s-ar fi părut un non-combat, ca și cum am fi vândut meciul. După mintea unora trebuia să facem un non-combat. Aliații ne-au spus ca nu ne mai vor în alianță. Ce ar fi trebuit să facem, să ne ducem acasă?", a afirmat Traian Băsescu.

El a spus că nu are niciun regret pentru intrarea în competiția pentru Primăria Capitalei. "Dacă vor un vinovat să îi întrebe pe Orban și pe Barna de ce au refuzat un partid care face 10% în alegeri. Ar fi fost procentele lui Nicușor".

Traian Băsescu a mai spus că el crede că Nicușor Dan va fi ales primar și fără aceste voturi pe care le-ar fi primit dacă el nu intra în cursa pentru PMB. "Cred că Nicușor va ajunge primar. Numai că dacă era PMP în alianță câștiga din prima zi a campaniei electorale. Acum trebuie să se bată cap la cap cu Firea", a adăugat Băsescu.