Călin Popescu Tăriceanu a anunţat că va propune în ședința de joi a conducerii ALDE semnarea unui acord politic cu PSD pentru alegerile locale, pentru "conturarea unei alternative serioase la incompetenţii din PNL, neomarxiştii din USR şi turnătorii din PMP".

Calin Popescu TariceanuFoto: Arhiva personala

El susține, într-un mesaj postat pe Facebook, că scopul acestui acord nu este doar de sprijin reciproc pentru candidații la alegerile locale, ci "de a pune bazele unei alternative serioase la incompetenții din PNL, neomarxiștii din USR și turnătorii din PMP".

"Această alianță va aduce o administrație dreaptă și profesionistă. Această alianță va asigura o platformă solidă candidaților experimentați și competenți pe care îi avem și a căror voce riscă să nu fie auzită din cauza propagandiștilor populiști. Mulțumită acestei alianțe vom asigura majorități cât mai consistente în consiliile locale și județene. Prezența ALDE în această alianță va aduce o componentă liberală importantă, care să garanteze că vocea antreprenorului român de la nivel local se face auzită", susține liderul ALDE.