PNL începe luni procedurile de revocare din funcţie a Avocatului Poporului, "apărătorul pensiilor nesimţite" - Florin Roman

de I.H.     HotNews.ro
Sâmbătă, 20 iunie 2020, 16:09 Actualitate | Politic


Florin Roman, PNL
Foto: Captura video
Liderul deputaţilor PNL, Florin Roman, anunţă că luni parlamentarii partidului vor începe procedurile de revocare din funcţie a Avocatului Poporului, Renate Weber, care "s-a transformat în apărătorul pensiilor nesimţite".
 • "Luni vom demara procedurile de revocare din funcţie a doamnei Renate Weber, care s-a transformat în apărătorul pensiilor nesimţite! Avocatul Poporului şi-a depăşit atribuţiile constituţionale iniţiind un demers împotriva... poporului român, care doreşte tăierea pensiilor speciale şi respectarea principiului contributivităţii.
 • A invoca neconstituţionalitatea legii pe motiv de discriminare înseamnă cinism, în condiţiile în care 5 milioane de români primesc pensie după contribuţie. Renate Weber este apărătorul pensiilor speciale nesimţite, cum este cazul fostului comandant al Penitenciarului Colibaşi, care încasează o pensie specială de 75.000 lei. Probabil omul mănâncă cu 10 guri...", a scris Florin Roman, sâmbătă, pe Facebook.
Premierul Ludovic Orban spunea vineri că Renate Weber nu mai este de mult Avocatul Poporului și că va cere grupurilor parlamentare ale PNL să investigheze posibilitatea de a o demite. "Se comportă ca avocatul celor care au încălcat legea și au pus în pericol sănătatea celorlalți”, a susținut Orban.

"Voi cere grupurilor parlamentare ale PNL să investigheze posibilitatea de a o demite pe Renate Weber pentru a numi un Avocat al Poporului care să acționeze în conformitate cu Constituția și în interesul cetățenilor români”, a declarat vineri Ludovic Orban.

El a acuzat-o pe Renate Weber că "se comportă ca avocatul celor care au încălcat legea și au pus în pericol sănătatea celorlalți".

"Renate Weber se comportă ca avocatul celor care au încălcat legea și au pus în pericol sănătatea celorlalți. Renate Weber s-a arătat a fi prietenul PSD, avocatul PSD și acum se arată a fi avocatul celor cu pensii speciale mari, de peste 7000. Nu e vorba de toți cei care s-au pensionat - militari, polițiști, jandarmi, care au pensii de 3500-4500, care au lucrat în operativ. Se arată a fi apărătorul celor care beneficiază de pensii anormal de mari, cei care au abuzat legislația pensiilor, au profitat de orice portiță și și-au umflat pensiile cu pompa. Asta e Renate Weber, avocatul acestor oameni”, a afirmat Orban.

Joi, Renate Weber a atacat la CCR legea adoptată de deputați privind impozitarea suplimentară a pensiilor speciale.

Procedura de revocare a Avocatului Poporului

Legea 35 din 13 martie 1997 privind organizarea şi funcţionarea instituţiei Avocatul Poporului prevede:
 • Art. 6. - (1) Avocatul Poporului este numit pe o durată de 5 ani de Camera Deputaţilor şi de Senat, în şedinţă comună. Mandatul Avocatului Poporului poate fi reînnoit o singură dată.
 • (2) Poate fi numit Avocat al Poporului orice cetăţean român care îndeplineşte condiţiile de numire prevăzute pentru judecători la Curtea Constituţională.
 • Art. 7. - (1) Propunerile de candidaţi se fac de către birourile permanente ale Camerei Deputaţilor şi Senatului, la recomandarea grupurilor parlamentare din cele două Camere ale Parlamentului.
 • (2) Candidaţii vor fi audiaţi de comisiile juridice din Camera Deputaţilor şi Senat. În vederea audierii, fiecare candidat va depune actele din care rezultă îndeplinirea condiţiilor prevăzute de Constituţie şi de prezenta lege pentru a fi numit Avocat al Poporului. Candidaţii vor fi prezenţi la dezbateri.
 • (3) Este numit ca Avocat al Poporului candidatul care a întrunit cel mai mare număr de voturi ale deputaţilor şi senatorilor prezenţi.
 • Art. 8. - (1) Mandatul de Avocat al Poporului se exercită de la data depunerii, în faţa preşedinţilor celor două Camere ale Parlamentului, a următorului jurământ: "Jur să respect Constituţia şi legile ţării şi să apăr drepturile şi libertăţile cetăţenilor, îndeplinindu-mi cu bună-credinţă şi imparţialitate atribuţiile de Avocat al Poporului. Aşa să-mi ajute Dumnezeu!"
 • (2) Jurământul poate fi depus şi fără formula religioasă.
 • (3) Refuzul depunerii jurământului împiedică intrarea în funcţie a Avocatului Poporului şi deschide procedura pentru numirea în funcţie a altei persoane.
 • (4) Mandatul Avocatului Poporului durează până la depunerea jurământului de către noul Avocat al Poporului.
 • Art. 9. - (1) Mandatul Avocatului Poporului încetează înainte de termen în caz de demisie, revocare din funcţie, incompatibilitate cu alte funcţii publice sau private, imposibilitate de a-şi îndeplini atribuţiile mai mult de 90 de zile, constatată prin examen medical de specialitate, ori în caz de deces.
 • (2) Revocarea din funcţie a Avocatului Poporului, ca urmare a încălcării Constituţiei şi a legilor, se face de Camera Deputaţilor şi de Senat, în şedinţă comună, cu votul majorităţii deputaţilor şi senatorilor prezenţi, la propunerea birourilor permanente ale celor două Camere ale Parlamentului, pe baza raportului comun al comisiilor juridice ale celor două Camere ale Parlamentului.
 • (3) Demisia, incompatibilitatea, imposibilitatea de îndeplinire a funcţiei sau decesul se constată de către birourile permanente ale celor două Camere ale Parlamentului, în cel mult 10 zile de la apariţia cauzei care determină încetarea mandatului Avocatului Poporului.
Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.

12511 vizualizari

 • +21 (33 voturi)    
  Valeri Kuzmin se va lega cu lantzuri (Sâmbătă, 20 iunie 2020, 16:13)

  un domn [utilizator]

  De Parlament in semn de Protest
  • 0 (0 voturi)    
   Legăturile oculte între GRU și pensiile magistrați (Duminică, 21 iunie 2020, 14:02)

   dekirico [utilizator] i-a raspuns lui un domn

   Aiurezi domnule. Pe ruși îi doare fix sub centiron de pensiile unora. Sunt mai interesați însă să fie bulibășeală între instituțiile statului. Divide et impera. Puneți-vă ochelarii de distanță, poate se clarifică imaginea.
   • 0 (0 voturi)    
    Kiseleff 6 are simpatii declarate (Duminică, 21 iunie 2020, 14:13)

    un domn [utilizator] i-a raspuns lui dekirico

    Pentru “avocatii” urss
 • +1 (37 voturi)    
  Comentariu sters de utilizator (Sâmbătă, 20 iunie 2020, 16:30)

  [anonim]

  • -1 (15 voturi)    
   Niste cizmari ma...toti (Sâmbătă, 20 iunie 2020, 17:45)

   bgd [utilizator] i-a raspuns lui

   In primul rand n-au nici un interes ca o astfel de lege sa treaca, apoi chiar daca trece e un fel de frectie...pt ca inseamna fix nimic daca incerci sa redistribui banii aia. Dar numai faptul ca nu pot trece chiar si o lege populista fara ajutorul fratilor rosii si cu speranta ca nimeni nu o va contesta la ccr iti arata cam la ce nivel se face politica in Romania.

   JOS USL!
  • -4 (8 voturi)    
   Declaratia lui roman!! (Duminică, 21 iunie 2020, 9:01)

   Theros [utilizator] i-a raspuns lui

   Cand te uiti la el iti este mila lui insa nu ca se ghideaza dupa posulatul:" Când vedem un știutor, trebuie să fim suspicioși: prostul e serios. E solemn. Nu se joacă. E demn, inflexibil, pietrificat. Ia toate lucrurile în serios, dar mai ales pe el însuși. Pentru că e serios, prostul e și sfătos. Are soluții pentru orice problemă. E o suficiență intelectuală glorioasă, e o fudulie. Are idei fixe. Nu se îndoiește de el însuși și îi place de el"
 • -11 (33 voturi)    
  Weber, file din poveste (Sâmbătă, 20 iunie 2020, 16:32)

  Mazeta [utilizator]

  În septembrie 2007, Renate Weber s-a înscris în PNL. Odată cu intrarea în politică, Renate Weber a demisionat din funcția de președinte a Consiliului Director al Fundației Soros România.
  • 0 (0 voturi)    
   oare cum (Duminică, 21 iunie 2020, 14:21)

   iodixit [utilizator] i-a raspuns lui Mazeta

   a ajuns sa fie plantata de psd?
 • +3 (15 voturi)    
  Lol (Sâmbătă, 20 iunie 2020, 16:40)

  HP [utilizator]

  Du-te bă și tu și lasă-ne.

  Câte pensii speciale, peste 7000 există ? 10% ?

  De ce nu se impozitează tot ce e necontributiv, ci doar diferența ?

  De ce nu se impozitează de la un leu în sus ?

  Repede ați băgat voi o prosteală cu legea asta care și dacă trece de CCR, îi lasă pe milițieni cu toți banii ?

  Nu au pensii contributive ? Ce nevoie au și de restul ?

  Sporurile de sute de feluri, complet inutile, de ce nu le tăiați ?

  Gargară.
 • +3 (11 voturi)    
  Vorba lui Ilf și Petrov... (Sâmbătă, 20 iunie 2020, 16:46)

  Ionut Cosma [anonim]

  -Unde e grija statului pentru milionarul sovietic?
 • -10 (14 voturi)    
  Nu inteleg.... (Sâmbătă, 20 iunie 2020, 16:50)

  Alexos [utilizator]

  Weber a actionat conform convingerilor proprii, propunand controlul constitutional al legii. Nu este ca si cum ar fi putut respinge sau modifica legea. Probabil ar fi trebuit sa fie ca Ciorbea, sa nu-i pese de nimic si sa ia de bun ce-i spune partidul. PNL dovedeste ca este la fel de avid de control ca si PSD.
  • +4 (6 voturi)    
   E simplu (Sâmbătă, 20 iunie 2020, 21:12)

   karryne [utilizator] i-a raspuns lui Alexos

   "Weber a actionat conform convingerilor proprii" -
   partea asta nu a fost niciodata adevarata.
 • -6 (10 voturi)    
  Orbane, cîți ani pe cartea de muncă? (Sâmbătă, 20 iunie 2020, 16:50)

  Tayen [utilizator]

  Trei-patru ani? Tu, cu PNL-ul tău și cu PSD-ul, ați reinstaurat pensiile speciale. Da, și pensiile de 4000 ale militarilor sunt speciale atâta timp cât la pensie s-a pus norma de hrană, o invenție comunistă, și hainele date de stat.
 • -4 (10 voturi)    
  Vor revoca si Inalta Curte? (Sâmbătă, 20 iunie 2020, 17:19)

  andipetre [utilizator]

  Pentru ca si ea a sesizat CCR impotriva taierilor de pensii speciale.

  Nu ma induioseaza nimic in legatura cu doamna Weber, dar nici ipocrizia politicienilor nu imi place. Era evident de la inceput ca impozitarea era doar o manevra politica electorala (chiar si primul articol de pe Hotnews despre asta remarca acest fapt), facuta din start sa fie usor de trantit de catre CCR. Altfel ar fi modificat mai atent legile de acordare a pensiilor speciale, ar fi dat o sansa ca lucrul asta chiar sa se intample.

  Campania electorala a inceput.
 • -13 (25 voturi)    
  Asta e doar un pretext (Sâmbătă, 20 iunie 2020, 17:19)

  galeo [utilizator]

  De fapt PNL vrea control total asupra romanilor, sa impune orice restrangere a drepturilor omului hotarata de Ludovic Orban la betie, fara ca avocatul poporului sau CCR sa i se mai poata opune
  • +6 (12 voturi)    
   Asta si trebuie (Sâmbătă, 20 iunie 2020, 17:41)

   Falx_D [utilizator] i-a raspuns lui galeo

   Pt ca CCR si A. Poporului sunt slugile sistemului vostru mafiot PSD-ist creat de infractorul Dragnea, care voia supunerea justitie, acapararea institutiilor statului si impunerea unui sistem institutionalizat de represiune (sesctia speciala - SS-ul infractorilor), represiunea 10 august, arestarea presei, inchinarea tarii Rusiei, etc
   Voi bolsevicii si cozile de topor rusesti trebuiti rasi de pe fata politicii definitiv
   • -4 (8 voturi)    
    Desavarsirea subordonarii totale a justitiri (Sâmbătă, 20 iunie 2020, 19:15)

    galeo [utilizator] i-a raspuns lui Falx_D

    Iata ca o face PNL.
    Hotul striga hotii...
  • +3 (5 voturi)    
   De fapt... (Duminică, 21 iunie 2020, 8:58)

   blackarrow [utilizator] i-a raspuns lui galeo

   de la o chestiune strict punctuala -eliminarea pensiilor speciale-ai ajuns la "PNL vrea control total asupra romanilor " , ai umflat-o rau de tot ... Ce-ai fumat, amice ?! De unde si pana unde le mai scoti ?!
 • -6 (10 voturi)    
  Lasa ca in cateva luni (Sâmbătă, 20 iunie 2020, 17:31)

  galeo [utilizator]

  Scapam de voi total.
  Asta in caxul in care nu impuneti dictatura totala.
  In astea cateva luni cat mai sunteti la putere.
 • -2 (16 voturi)    
  pnl=penibil (Sâmbătă, 20 iunie 2020, 17:40)

  Fyhn [utilizator]

  o demiteti ca pe:
  - tudorel toader de la comisia venetia
  - ca pe S.S.
  - pensia speciala
  si mai sunt multe si marunte...
  nu se schimba nimic. partid nou, hotii's aceeasi!
  romania este condusa de mafie; statul este inapoiat-feudal-nationalist-corupt-spagar-incompetent-incapabil-hot-nesimtit.

  nu s-a schimbat nimic!
 • +2 (10 voturi)    
  procedura o stiu (Sâmbătă, 20 iunie 2020, 19:38)

  nash pandelica [utilizator]

  de la facatura din martea neagra. au ras advocatu si presedintii camerelor. adica pe tradatoru' bleaga, care mai apoi a predat pedeleaua in mainile lui klauz.
  metode useriste, notorii, verificate.
  • +1 (1 vot)    
   Premierul de la Grivco (Duminică, 21 iunie 2020, 13:50)

   bgd [utilizator] i-a raspuns lui nash pandelica

   Sau am uitat de asta...?
 • +5 (7 voturi)    
  Asa, si CCR? (Sâmbătă, 20 iunie 2020, 21:22)

  Ion_RoaitaDA [utilizator]

  Exact pe langa subiect.
  Pai `problema ` e CCR-ul.
  Cum sa judece o cheste pe care-i priveste direct.
  O chestie de etica de bun simt nu vede nimeni, niciun jurist din tara asta de c%c%t?
 • -5 (7 voturi)    
  O simpla întrebare, (Duminică, 21 iunie 2020, 11:08)

  xrogo [utilizator]

  ce lege a încălcat?
  • -1 (1 vot)    
   Comentariu sters de utilizator (Duminică, 21 iunie 2020, 13:08)

   [anonim] i-a raspuns lui xrogo

  • -1 (1 vot)    
   A Bunului Simtz (Duminică, 21 iunie 2020, 13:53)

   un domn [utilizator] i-a raspuns lui xrogo

   Ai Stiinta de asa Ceva ?
  • -1 (3 voturi)    
   Vad ca trei prosti s-au grabit sa-mi dea (Duminică, 21 iunie 2020, 14:02)

   xrogo [utilizator] i-a raspuns lui xrogo

   minusuri, in legea Avocatului poporului scrie clar, revocarea se face la incalcarea Constitutiei si a legilor, cand am intrebat ce-a incalcat Weber prostii nu au raspuns ci s-au grabit sa dea minusuri fara alte comentarii!
   Dar asta nu-i asa grav, prosti pot sa fie peste tot, dar foarte grav este faptul ca avem prosti in Guvernul Romaniei, in frunte cu prim ministrul Orban, cel cu ideea de-a incepe procedura de revocare fara motiv!
 • -1 (1 vot)    
  visati! (Duminică, 21 iunie 2020, 14:20)

  iodixit [utilizator]

  psd-istii hoti si corupti, nu o sa fie de acord niciodata. ei au pus ipochimenul in functie.


Abonare la comentarii cu RSS
Întâlniri on-line | #deladistanță

Top 10 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by