Orban: Renate Weber se comportă ca avocatul celor care au încălcat legea / Voi cere parlamentarilor PNL să investigheze posibilitatea de a o demite

de I.H.     HotNews.ro
Vineri, 19 iunie 2020, 13:07 Actualitate | Politic


Renate Weber
Foto: Agerpres
Premierul Ludovic Orban spune că Renate Weber nu mai este de mult Avocatul Poporului și că va cere grupurilor parlamentare ale PNL să investigheze posibilitatea de a o demite. "Se comportă ca avocatul celor care au încălcat legea și au pus în pericol sănătatea celorlalți”, a susținut Orban.

"Voi cere grupurilor parlamentare ale PNL să investigheze posibilitatea de a o demite pe Renate Weber pentru a numi un Avocat al Poporului care să acționeze în conformitate cu Constituția și în interesul cetățenilor români”, a declarat vineri Ludovic Orban.

El a acuzat-o pe Renate Weber că "se comportă ca avocatul celor care au încălcat legea și au pus în pericol sănătatea celorlalți".

"Renate Weber se comportă ca avocatul celor care au încălcat legea și au pus în pericol sănătatea celorlalți. Renate Weber s-a arătat a fi prietenul PSD, avocatul PSD și acum se arată a fi avocatul celor cu pensii speciale mari, de peste 7000. Nu e vorba de toți cei care s-au pensionat - militari, polițiști, jandarmi, care au pensii de 3500-4500, care au lucrat în operativ. Se arată a fi apărătorul celor care beneficiază de pensii anormal de mari, cei care au abuzat legislația pensiilor, au profitat de orice portiță și și-au umflat pensiile cu pompa. Asta e Renate Weber, avocatul acestor oameni”, a afirmat Orban.

Cu o zi în urmă, Renate Weber a atacat la CCR legea adoptată de deputați privind impozitarea suplimentară a pensiilor speciale.

Ce prevede Legea 35 din 13 martie 1997 privind organizarea şi funcţionarea instituţiei Avocatul Poporului:
 • Art. 6. - (1) Avocatul Poporului este numit pe o durată de 5 ani de Camera Deputaţilor şi de Senat, în şedinţă comună. Mandatul Avocatului Poporului poate fi reînnoit o singură dată.
 • (2) Poate fi numit Avocat al Poporului orice cetăţean român care îndeplineşte condiţiile de numire prevăzute pentru judecători la Curtea Constituţională.
 • Art. 7. - (1) Propunerile de candidaţi se fac de către birourile permanente ale Camerei Deputaţilor şi Senatului, la recomandarea grupurilor parlamentare din cele două Camere ale Parlamentului.
 • (2) Candidaţii vor fi audiaţi de comisiile juridice din Camera Deputaţilor şi Senat. În vederea audierii, fiecare candidat va depune actele din care rezultă îndeplinirea condiţiilor prevăzute de Constituţie şi de prezenta lege pentru a fi numit Avocat al Poporului. Candidaţii vor fi prezenţi la dezbateri.
 • (3) Este numit ca Avocat al Poporului candidatul care a întrunit cel mai mare număr de voturi ale deputaţilor şi senatorilor prezenţi.
 • Art. 8. - (1) Mandatul de Avocat al Poporului se exercită de la data depunerii, în faţa preşedinţilor celor două Camere ale Parlamentului, a următorului jurământ: "Jur să respect Constituţia şi legile ţării şi să apăr drepturile şi libertăţile cetăţenilor, îndeplinindu-mi cu bună-credinţă şi imparţialitate atribuţiile de Avocat al Poporului. Aşa să-mi ajute Dumnezeu!"
 • (2) Jurământul poate fi depus şi fără formula religioasă.
 • (3) Refuzul depunerii jurământului împiedică intrarea în funcţie a Avocatului Poporului şi deschide procedura pentru numirea în funcţie a altei persoane.
 • (4) Mandatul Avocatului Poporului durează până la depunerea jurământului de către noul Avocat al Poporului.
 • Art. 9. - (1) Mandatul Avocatului Poporului încetează înainte de termen în caz de demisie, revocare din funcţie, incompatibilitate cu alte funcţii publice sau private, imposibilitate de a-şi îndeplini atribuţiile mai mult de 90 de zile, constatată prin examen medical de specialitate, ori în caz de deces.
 • (2) Revocarea din funcţie a Avocatului Poporului, ca urmare a încălcării Constituţiei şi a legilor, se face de Camera Deputaţilor şi de Senat, în şedinţă comună, cu votul majorităţii deputaţilor şi senatorilor prezenţi, la propunerea birourilor permanente ale celor două Camere ale Parlamentului, pe baza raportului comun al comisiilor juridice ale celor două Camere ale Parlamentului.
 • (3) Demisia, incompatibilitatea, imposibilitatea de îndeplinire a funcţiei sau decesul se constată de către birourile permanente ale celor două Camere ale Parlamentului, în cel mult 10 zile de la apariţia cauzei care determină încetarea mandatului Avocatului Poporului.


Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.

3126 vizualizari

 • +13 (17 voturi)    
  Aici are dreptate (Vineri, 19 iunie 2020, 13:11)

  doz2018 [utilizator]

  Tot ce face aceasta...e in detrimentul intereselor Romaniei
 • -4 (14 voturi)    
  E cea mai tare din parcare ... (Vineri, 19 iunie 2020, 13:17)

  clencix [utilizator]

  De ce este acuzată o verificare de constituție? Dacă legea e bună, nu avem a ne teme. Doar CCR e tot ce are mai bun justiția din România!
  • +4 (4 voturi)    
   ce ai fumat frate?! (Vineri, 19 iunie 2020, 14:04)

   liviu_ [utilizator] i-a raspuns lui clencix

   ccr isi apara privilegiile. ccr nu are nici o treaba cu constitutia!

   ccr o sa declare legea neconstitutionala nu pentru ca e proasta sau pentru ca e neconstitutionala, ci pentru ca le taie pensiile lor!
  • +5 (5 voturi)    
   Nu-i doar verificare (Vineri, 19 iunie 2020, 14:59)

   finutza [utilizator] i-a raspuns lui clencix

   CCR nu se sesizeaza din oficiu. iar madama asta joaca rolul celei care ridica mingi la fileu.
   Intelegi acum?
 • +8 (16 voturi)    
  Sinistra asta (Vineri, 19 iunie 2020, 13:19)

  panda_rosu [utilizator]

  Tot ce a facut a fost pt infractori si in detrimentul poporului roman! Nu stiu cum se suporta si cum se culca linistita noaptea. Este avocata impotriva poporului roman!
 • -5 (13 voturi)    
  barOn coviduL nu intelege (Vineri, 19 iunie 2020, 13:25)

  bobo2 [utilizator]

  ca in democratie oricine are dreptul la avocat, indiferent ce vina are
  • +2 (6 voturi)    
   iar avocatul nu decide nimic (Vineri, 19 iunie 2020, 13:50)

   bobo2 [utilizator] i-a raspuns lui bobo2

   ci instantele de judecata sau CCR
  • -3 (3 voturi)    
   si vreau sa mai adaug (Vineri, 19 iunie 2020, 14:11)

   bobo2 [utilizator] i-a raspuns lui bobo2

   ca din cauza nasului borcanat, masca ii aluneca in permanenta sub nas cand vorbeste, dand un exemplu negativ poporului roman. Din acest motiv trebuie schimbat de urgenta din functia de PM
 • -2 (10 voturi)    
  Comentariu sters de utilizator (Vineri, 19 iunie 2020, 13:48)

  [anonim]

 • 0 (4 voturi)    
  Comportament nedemocratic (Vineri, 19 iunie 2020, 14:11)

  AndyXXX [utilizator]

  Atacarea institutiilor statului atunci cand nu ne convine noua ca nu ne dau dreptate.

  CSM ar trebui sa se sesizeze si sa ii dea o decizie de incalcare a independentei justitiei ca sa ajunga domnul Orban vedeta in MCV.

  Ca tot ii acuza el pe aia de la PSD ca din cauza lor nu se ridica MCV-ul.
 • +1 (3 voturi)    
  Eu zis sa vedeti cand expira mandatul lui Dorneanu (Vineri, 19 iunie 2020, 14:13)

  Kivek [utilizator]

  peste 4-5 ani s-ar putea sa o vedeti pe Renatte Webber KGB SEFA la CCR
 • +1 (1 vot)    
  Soparla (Vineri, 19 iunie 2020, 14:33)

  Martinezu [utilizator]

  isi apara regnul.
  Noua ne trebuie la randul nostru un avocat.
 • +1 (3 voturi)    
  Doar Weber ? (Vineri, 19 iunie 2020, 14:52)

  Akylas [utilizator]

  Domnule prim ministru, ar fi bine sa analizati demiterea nu numai a acestei nevoi numite Avocatul Poporului (denumirea corecta ar trebui sa fie Avocarul PSD-ului), dar si reorganizarea Curtii de Conturi si a CCR, demiterea imediata a tuturor membrilor acestora si cercetarea penala, si alegerea de noi membrii pe criterii de INTEGRITATE si PROFESIONALISM. Ne-am saturat de demnitari analfabeti si incompetenti, plonjati in jilturile lor pe criterii politice si protectioniste !!!
 • +2 (2 voturi)    
  Degeaba (Vineri, 19 iunie 2020, 15:06)

  finutza [utilizator]

  Orban si PNL-ul fac doar declaratii. Bun, e clar ca madama joaca acolo un rol total partinitor. Dar nu doar prin vorbe si declaratii se rezolva. In primul rand ei, liberalii, n-au majoritate in Parlament, asa ca de aici ar trebui sa inceapa orice initiativa sau propunere care vizeaza schimbari, modificari, legi.
  Altfel totul apare ca baloane de sapun, cum a fost si cu cererea de destituire si inlocuire a lui Tudorel Toader din Comisia de la Venetia.
 • +1 (1 vot)    
  Membrii CCR si Av.Poporului aslesi prin CONCURS (Vineri, 19 iunie 2020, 18:00)

  Falx_D [utilizator]

  Impuse conditii draconice: minim 20 de ani experienta ca magistrat activ intr-o institutie de stat (exclus avocatura privata), fara apartenenta politica sau sa fi fost membru de partid,
  Concursul sa fie organizat de Curtea Europeana de Justitie si tot ea sa emita subiectele
  Bibliografie pt concurs: Toate constitutiile statelor europene la virgula + toata jurisprudenta europeana + logica
  Test psihiatric obligatoriu.
 • 0 (0 voturi)    
  multilaterala (Vineri, 19 iunie 2020, 21:53)

  clujanu [utilizator]

  Oportunista, si se crede omul multilateral.


Abonare la comentarii cu RSS
Întâlniri on-line | #deladistanță

Top 10 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by