Legea privind impozitarea suplimentară a pensiilor speciale a fost atacată la Curtea Constituțională de către Avocatul Poporului

de I.H.     HotNews.ro
Joi, 18 iunie 2020, 18:15 Actualitate | Esenţial


Renate Weber
Foto: Agerpres
Legea adoptată de Camera Deputaților privind impozitarea suplimentară a pensiilor speciale a fost atacată la Curtea Constituțională de către Avocatul Poporului. Renate Weber a declarat pentru HotNews.ro că există cel puțin două motive de neconstituționalitate.

Renate Weber a declarat pentru HotNews.ro că principalele două motive pentru care a sesizat Curtea Constituțională vizează încălcarea articolelor 16 (n.r. - privind egalitatea în drepturi) și 56 (n.r. - Sistemul legal de impuneri trebuie să asigure aşezarea justă a sarcinilor fiscale) din Constituție.
 • "Pe de o parte, modul în care este făcută reglementarea este discriminatoriu, iar, pe de altă parte, se încalcă articolul privind justa așezare a sarcinilor fiscale. Dacă ne uităm la modul în care este făcută legea care se referă la pensiile de serviciu, acolo se vorbește despre taxare, dar în realitate este vorba despre impozitare. Ne aflăm, de fapt, în fața unei duble impozitări.
 • (...) Statul are dreptul să stabilească o impozitare progresivă, dar ea trebuie făcută într-un mod nediscriminatoriu. Ori în această lege este aleasă categoria pensionarilor, iar din această categorie este aleasă o altă categorie a celor care au pensii de serviciu cărora li se aplică acestă impozitare. În opinia noastră, așa ceva este neconstituțional.
 • În opinia mea, suntem și în fața unei mari ipocrizii, pentru că în toate discursurile pe care le-am auzit, din partea politicienilor, chiar și a jurnaliștilor, toată lumea nu făcea decât să aștepte decizia CCR (n.r. - privind legea de abrogare a pensiilor speciale). Toată lumea știa cumva, acceptase că este o lege neconstituțională și aștepta să vadă decizia CCR. Ori nu cred că acesta este felul în care trebuie să se legifereze într-un stat de drept", a declarat Renate Weber pentru HotNews.ro.
Până la acest moment, Curtea Constituţională nu a stabilit un termen la care urmează să fie discutată sesizarea.

De altfel, Avocatul Poporului, alături de instanța supremă, a atacat la Curtea Constituțională și legea adoptată de Camera Deputaților în luna ianuarie prin care erau abrogate pensiile speciale ale parlamentarilor, magistraților, primarilor, diplomaților și judecătorilor CCR. Reamintim că în luna mai CCR a decis că Legea privind abrogarea unor prevederi referitoare la pensiile de serviciu și indemnizațiile pentru limită de vârstă, precum și pentru reglementarea unor măsuri în domeniul pensiilor ocupaționale este neconstituţională în ansamblul său.

Și Secțiile unite ale instanței supreme s-au întrunit joi pentru a decide dacă ICCJ va ataca la CCR legea votată miercuri de deputați.
În plină campanie electorală (neoficială), PSD și PNL au căzut de acord să introducă în regim de urgență în dezbaterea plenului Camerei Deputaților un proiect de lege care impozitează pensiile speciale. Astfel, deputații au decis miercuri impozitarea diferenței între pensia specială și cea realizată pe baza contributivității. Proiectul a fost votat de toate partidele politice.

Potrivit legii votate miercuri, impozitarea diferenței între pensia specială și cea realizată pe baza contributivității ar urma să se facă astfel:
 • impozitare de 10% pentru sumele între 2.001 și 7.000 de lei
 • impozitare de 85% pentru sumele care depășesc pragul de 7.001 de lei
Joi, în plenul reunit al celor două Camere, proiectul a fost votat a doua oară. Pentru prima oară în Parlament, un proiect de lege este votat de două ori. Astfel, Plenul reunit al Parlamentului a decis joi, ca pensiile senatorilor şi deputaţilor de peste 7.001 lei vor fi impozitate cu 85%. Cu 354 de voturi "pentru", o abţinere şi 43 abțineri (USR), Parlamentul a modificat și prevederile referitoare la indemnizaţia pentru limita de vârstă prevăzută de Legea nr. 96/2006 privind Statutul deputaţilor şi al senatorilor.

Câți beneficiari de pensii speciale sunt în România

La sfârșitul lunii mai, în România beneficiau de pensii de serviciu 9.528 de persoane, în creştere cu 225 faţă de perioada similară a anului trecut, conform datelor centralizate de Casa Naţională de Pensii Publice (CNPP). Deputații au adoptat miercuri, impozitarea pensiilor speciale.

Cei mai mulţi dintre cei care primesc pensii de serviciu - 4.088 - sunt beneficiari ai Legii 303/2004 privind statutul procurorilor şi judecătorilor, în cazul acestora înregistrându-se şi cea mai mare pensie medie. Aceasta este de 19.039 de lei, din care 17.790 lei cota suportată din bugetul de stat, iar diferenţa din bugetul asigurărilor sociale de stat.

De Legea nr. 216/2015 privind acordarea pensiei de serviciu membrilor Corpului diplomatic şi consular al României beneficiau 830 de persoane. Pensia medie era de 5.765 lei, din care 3.307 lei suportaţi de la bugetul de stat.

În ceea ce priveşte beneficiarii Legii 215/2015 pentru modificarea şi completarea Legii 7/2006 privind statutul funcţionarului public parlamentar, numărul acestora era de 791 de persoane, pensia medie ridicându-se la 4.768 de lei (2.760 lei de la bugetul de stat).

Potrivit datelor centralizate de Casa Naţională de Pensii, citate de Agerpres, de Legea 83/2015 pentru completarea Legii 223/2007 privind statutul personalului aeronautic civil navigant profesionist din aviaţia civilă din România beneficiau 1.426 de pensionari, iar pensia medie se ridica la 11.345 lei, din care 7.759 lei suportaţi din bugetul de stat.

Pensii de serviciu pentru beneficiari de la Curtea de Conturi s-au acordat unui număr de 605 persoane, media fiind de 8.147 lei, din care 4.183 de lei cota suportată din bugetul de stat.

De asemenea, de Legea 130/2015 pentru completarea Legii 567/2004 privind statutul personalului auxiliar de specialitate al instanţelor judecătoreşti şi al Parchetelor beneficiau 1.788 pensionari, pensia medie fiind de 4.679 lei, din care 2.757 lei suportaţi din bugetul de stat.Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.

10535 vizualizari

 • +42 (42 voturi)    
  Va rog, nu-i mai publicați poza ! (Joi, 18 iunie 2020, 18:21)

  CezarN [utilizator]

  Va rog!
  Intelegeti dvs de ce ....
  • +8 (10 voturi)    
   De ce? Mai bine nu uitam pe cine a pus peste tot (Joi, 18 iunie 2020, 20:59)

   Excelsior [utilizator] i-a raspuns lui CezarN

   PSDul faurind RO multilateral corupta ...plina de pensii speciale, legi cu dedicatie pt salvarea infractorilor si cat mai multa functionarime si politruci care vin la serviciu ca sa treaca zilele pana la salariu sau ca sa ia spaga. Incompetenti, indiferenti, superficiali, dezinteresati, falsi, inculti, fuduli, cinici, mincinosi, demagogi si rauvoitori etc
   • +5 (5 voturi)    
    Avocatul poporului special creat de Partidul (Joi, 18 iunie 2020, 22:17)

    ty [utilizator] i-a raspuns lui Excelsior

    SOCIAL DEMOCRAT

    Spuneți-mi ce-i dreptatea? – Cei tari se îngrădiră
    Cu-averea și mărirea în cercul lor de legi;
    Prin bunuri ce furară, în veci vezi cum conspiră
    Contra celor ce dânșii la lucru-i osândiră
    Și le subjugă munca vieții lor întregi.
    Eminescu
    • +1 (1 vot)    
     Avocata poporului a uitat scopul (Vineri, 19 iunie 2020, 12:05)

     Greu_de_Cap [utilizator] i-a raspuns lui ty

     Definiție dicționar IORGA, Pensie = Ajutor (periodic) în bani, plătit unei persoane pentru a-i asigura existența.
     La peste 5000 lei/lună nu mai este ”pentru” asigurarea existenței și pentru huzur pe spinarea poporului pe care se preface că îl apără. Nu este competentă să invoce neconstituționalitatea din cauza neimparșialității, a conflictului cu interesele proprii contrare celor ale poporului. Și judecătorii CCR ar trebui să se abțină din acelați motiv, dar ți-ai găsit, ”peștele de la cap se împute” și ”lupii sunt paznici la oi”.
  • +3 (3 voturi)    
   Pensii speciale (Vineri, 19 iunie 2020, 10:50)

   coding80 [utilizator] i-a raspuns lui CezarN

   Cunoașteți sloganul? ”Orice muncă utilă societății este o muncă de onoare!” În general nu există o muncă mai importantă decât alta. Importanța unei munci se dovedește în cazuri speciale, în momente speciale și când sunt implicate persoane cu caractere speciale, uneori aflate pe nedrept chiar la periferia societății. Să revenim la pensii. Consider că orice pensie acordată de la bugetul de stat mai mare de 6325 lei, adică mai mare de 5 puncte de pensie 5*1265=6325 este o pensie specială și trebuie supraimpozitată. Pensia mai mare de 6325 de lei este imorală, iar legalitatea este discutabilă și revizuibilă având în vedere cum au fost promovate aceste legi. Din întâmplare, cei care au făcut aceste legi cu dedicație și care sunt beneficiarii lor, sunt încă la putere într-o formă sau alta, rezultând de aici și conflictul de interese.
   Așadar, orice pensie mai mare de 5 ori decât ”pensia medie” obținută la vârsta de 65 de ani după un stagiu complet de cotizare de cel puțin 35 de ani și cotizare la un venit egal cu salariul mediu pe economie pe toată perioada de cotizare, este nejustificată.
   Este suficient pentru un ”potentat”, ”special” să aibă pensia cât 5 pensionari ieșiți la 65 de ani la pensie, care au cotizat 35 de ani la nivelul salariului mediu pe economie (pe care puțini l-au avut), deoarece nu este deloc mic, adică 5386 lei in luna aprilie 2020.
   Supraimpozitare pensiilor mai mari de 6325 lei (echivalentul a 5 puncte de pensie) este chiar obligatorie, având în vedere că și cei care ar fi vrut să cotizeze la bugetul de asigurări sociale peste limita a 5 salarii medii pe economie le era interzis prin lege. Așadar, în România acum, pensia maximă plătită de la bugetul de stat nu ar trebui să depășească 6325 lei, adică 5 pensii normale.
 • +18 (22 voturi)    
  eh... (Joi, 18 iunie 2020, 18:21)

  ..13 [utilizator]

  Stim ce urmeaza mai departe deci nu mai ramane decat atacul final.

  O vara fierbinte, fierbinte de tot.
  • +5 (5 voturi)    
   Oameni cu ganduri <cinstite> (Vineri, 19 iunie 2020, 8:52)

   Cindrel [utilizator] i-a raspuns lui ..13

   Sa analizam cine sunt cotestatarii, dar si decidentii.
   - Avocata Sarlatanilor ( Poporului) in CONFLICT de INTERESE. Clar !
   - ICCJ in CONFLIC de INTERESE. Clar !
   - CCR in CONFLICT de INTERESE. Clar !
   Cine ii scoate pe astia din functii ?
 • +23 (25 voturi)    
  Așa cum era de așteptat (Joi, 18 iunie 2020, 18:21)

  Nyk1 [utilizator]

  Doar nu credeați că d-na Weber nu se va sesiza!
 • +49 (51 voturi)    
  Ha ha ha (Joi, 18 iunie 2020, 18:21)

  eGerula [utilizator]

  Frate, tara asta e o gluma proasta ... suntem varza. Exact aici s-a intalnit hotul cu prostul. Sorry, pa.
  • +15 (19 voturi)    
   Huo! (Joi, 18 iunie 2020, 18:27)

   gogu52 [utilizator] i-a raspuns lui eGerula

   Exact de aia am plecat...
  • +15 (27 voturi)    
   Romanii nu sunt in stare de nimic (Joi, 18 iunie 2020, 18:57)

   emil bobu [utilizator] i-a raspuns lui eGerula

   Bafta, Romania.

   Sunteti prea hoti sa conduceti tara bine si prea prosti sa votati cu oameni cinstiti.
   • +3 (3 voturi)    
    partial (Joi, 18 iunie 2020, 20:39)

    sitizan [utilizator] i-a raspuns lui emil bobu

    ..ai dreptate.
    Da', ia zi, tu de unde stii asa bine romaneste ?
 • +24 (24 voturi)    
  mda (Joi, 18 iunie 2020, 18:23)

  cmariusalin [utilizator]

  Asa-i daca pui lupul paznic la oi...
 • +31 (31 voturi)    
  ce v-am zis? (Joi, 18 iunie 2020, 18:24)

  maferescdeciuma [utilizator]

  sunt sau nu Nostradamus? Se putea ca avocatul infractorilor sa nu sara in apararea lor? Baaaaaa, suntem prostii prostilor, ne violeaza astia cum vor ei. Bine ca legea prin care s-au acordat pensiile speciale e constitutionala.
 • +22 (22 voturi)    
  Comentariu sters de utilizator (Joi, 18 iunie 2020, 18:25)

  [anonim]

 • +23 (23 voturi)    
  Comentariu sters de utilizator (Joi, 18 iunie 2020, 18:29)

  [anonim]

 • +22 (22 voturi)    
  lol (Joi, 18 iunie 2020, 18:36)

  renzor [utilizator]

  Am crezut ca Ciorbea e scursura maxima dar vad ca se poate si mai rau:)
 • +22 (22 voturi)    
  Trebuie umblat la Constitutie! (Joi, 18 iunie 2020, 18:38)

  YorkshireTerrier [utilizator]

  E necesar un articol care sa precizeze ca pensiile si alte beneficii se acorda numai pe principiul contributivitatii.

  Atunci nu vor mai putea comenta ca nu e constitutional.
  • 0 (6 voturi)    
   Nu exista optiunea (Joi, 18 iunie 2020, 19:06)

   Vali_B [utilizator] i-a raspuns lui YorkshireTerrier

   Orice incercare de modificare a Constitutiei, fie prin referendum fie prin procedura parlamentara va fi declarata neconstitutionala de psd (ccr). e un cerc inchis pt multi ani.
   • +3 (5 voturi)    
    Nu e adevarat , (Joi, 18 iunie 2020, 21:01)

    kokos [utilizator] i-a raspuns lui Vali_B

    ccr judeca pe constitutia de acum. Daca se modifica , constitutia , ccr va judeca pe noua lege. Insa constitutia se modifica cu 66% din voturi.
   • 0 (0 voturi)    
    dreptate nu legalitate (Vineri, 19 iunie 2020, 14:54)

    mihai53 [utilizator] i-a raspuns lui Vali_B

    si Ceausescu a crezut ca este intr un cerc protector si printr-o miscare hotarata cercul s-a facut tandari si in cateva zile a fost executat .
 • +28 (28 voturi)    
  al carui popor (Joi, 18 iunie 2020, 18:39)

  panduru [utilizator]

  este avocatul asta?
  Poporul nu are pensie de 15.000 lei pe luna.
 • +22 (22 voturi)    
  Trebuie aplicata metoda radicala ! (Joi, 18 iunie 2020, 18:39)

  NicolaeA [utilizator]

  Sa fie desfiintate toate aceste institutii problema (CCR, Avocatul Poporului, ICCJ, etc.) si reconstruite (cu personal curat, fara dinozauri) cu alt nume. Smecheria asta a fost inventata de dinozauri !
 • +10 (10 voturi)    
  Comentariu sters de utilizator (Joi, 18 iunie 2020, 18:42)

  [anonim]

  • 0 (0 voturi)    
   Pai smecheria e... (Vineri, 19 iunie 2020, 1:42)

   andipetre [utilizator] i-a raspuns lui

   ...ca nu au modificat acea lege. In loc, au facut o lege noua care adauga o impozitare, formulata precis pentru a fi usor contestata la CCR.

   Daca voiau cu adevarat sa elimine definitiv pensiile speciale, modificau direct legea/legile care le-au instituit. Dar nu au facut asta, pentru ca de fapt miscarea a fost doar o manevra cu miza electorala.
 • +18 (18 voturi)    
  mda... (Joi, 18 iunie 2020, 18:47)

  Laurentiu78 [utilizator]

  unde e surpriza?!...avocatul poporului are pensie cumva speciala :P?
 • +16 (16 voturi)    
  Avocatul Poporului? (Joi, 18 iunie 2020, 18:53)

  oldman_boy [utilizator]

  Asta face mai multe mizerii decât au făcut toți predecesorii ei împreună.
  • +10 (10 voturi)    
   Poporul nu are pensii speciale! (Joi, 18 iunie 2020, 19:43)

   soundtrack [utilizator] i-a raspuns lui oldman_boy

   De ce s-a sesizat asa rapid?
 • -4 (6 voturi)    
  modificate legile una cate una (Joi, 18 iunie 2020, 18:57)

  PrivireCritica [utilizator]

  De ce nu merg modificate pe rand fiecare din legile care le-au dat aceste privilegii? Daca s-ar vrea ar fi perfect fezabil si foarte simplu, redusa valoarea ... ex: pensie de serviciu, în cuantum de 80% din baza de calcul reprezentată de indemnizația de încadrare brută lunară sau de salariul de bază brut lunar, după caz, și sporurile avute în ultima lună de activitate înainte de data pensionării. --> tai sporurile sau pui 75% in loc de 80 %
  • +1 (3 voturi)    
   Se aplica numai pe viitor (Joi, 18 iunie 2020, 19:12)

   AndyXXX [utilizator] i-a raspuns lui PrivireCritica

   Adica la cei care ies la pensie de maine incolo. Si de la 80% la 75% poate ca iti accepta, dar de la 80% la 50% nu iti accepta fiindca e considerata reducere substantiala si afecteaza independenta justitiei si tratatul de aderare al Romaniei la NATO. Astea doua te obliga ca pensiile sa fie cat mai apropiate de ultimul salariu.
   • 0 (0 voturi)    
    Nu e chiar asa (Vineri, 19 iunie 2020, 1:50)

    andipetre [utilizator] i-a raspuns lui AndyXXX

    Chiar daca modificarile la legile respective ar avea, intr-adevar, efect doar in viitor, tot ar fi un castig enorm: s-ar desfiinta statutul de privilegiati al acelor categorii de contribuabili, fapt care nu i-ar mai atrage pe oportunisti si corupti sa intre in domeniile respective. Poate am avea mai multi magistrati si politisti cu vocatie, nu pusi pe capatuiala.

    Cat despre procente, nu e adevarat. O lege e o lege, nimeni nu poate impune legislativului ce contine aceasta, cata vreme nu incalca Constitutia. Si pentru ca nu discrimineaza si nu modifica drepturi deja castigate (care se iau in considerare doar individual, nu colectiv!), e absolut ok sa schimbi procentul oricum sau chiar sa il anulezi. Sigur, respectand conditiile de acordare a pensiilor pe principiul contributivitatii si aplicand totul doar de acum incolo. Niste juristi destepti pot scrie corect articolele respective.

    Dar politicienii nu vor asta, ca de fapt se simt bine impreuna cu privilegiatii.
 • +10 (10 voturi)    
  Exact asta asteptam (Joi, 18 iunie 2020, 18:57)

  panda_rosu [utilizator]

  Nu se va impozita nimic, nu mai tot sperati atat. Pensiile special nu vor fi atinse.
 • +13 (15 voturi)    
  Nu se pot elimina cat timp e psd la ccr (Joi, 18 iunie 2020, 19:01)

  Vali_B [utilizator]

  Ce sunt pensiile speciale: un privilegiu acordat din condei unor categorii de oameni cu influente si o povara foarte grea pe umerii oamenilor cinstiti care isi platesc taxele si impozitele corect. Pe scurt un furt din buzunarul oamenilor.
  Ce ne spune psd (aici includem ccr, avocatul poporului, partidul, alte anexe conexe): pensiile speciale sunt si raman ca asa vrem noi, voi, poporul munciti si lasati ciocul mic.

  Practic, ce se poate face:
  -lege de anulare a furtului: declarat neconstitutional
  -lege de taxare a furtului: declarat neconstitutional
  -posibilitatea de a face referendum de modificare a constitutiei in sensul eliminarii posibilitatii de furt: foarte probabil referendum declarat neconstitutional
  Raspuns: nu se poate face nimic, eventual sa se mareasca aceste pensii (furt)

  Romani munciti si platiti sau fugiti!
  • 0 (0 voturi)    
   Nu uita ca nu doar CCR s-a simtit ofensata (Vineri, 19 iunie 2020, 1:57)

   andipetre [utilizator] i-a raspuns lui Vali_B

   Si Curtea Suprema si toti ceilalti care ar fi afectati. Din pacate nu e atat de simplu si ma tem ca nu exista niciun partid care sa vrea cu adevarat asta. Sunt cativa politicieni, individual vorbind, care vor, dar sustinerea politica autentica e zero.
 • +19 (19 voturi)    
  Renate Weber (Joi, 18 iunie 2020, 19:04)

  robyzs [utilizator]

  Membrii CCR primesc Pensie Speciala, este constituțională aceasta manevra? pot ei sa hotărască dacă o lege care le va interzice venitul este conform Constituției?

  Dar faptul ca unii membri CCR au fost membri de Partide Politice?
  • +7 (9 voturi)    
   Ce.. (Joi, 18 iunie 2020, 19:23)

   Laurentiu78 [utilizator] i-a raspuns lui robyzs

   tu sugerezi se numeste conflict de interese...Si NU..intr-o tara civilizata nu este acceptabil....si pentru CCR...dar noi..ca brazii...
 • +8 (8 voturi)    
  De cine a fost asumata aceasta D-na (Joi, 18 iunie 2020, 19:12)

  AdevaratulProfet [utilizator]

  Era foarte curios cum de voteaza PSD si ALDE acesta lege...avand in vedere ca pensiile speciale au fost mereu un mecanism prin care si-au rasplatit bine de tot complicii pusi in functiile statului: avocatul poporului, mebrii CCR, magistrati si altii care le-au tinut atata timp isonul la tentativa de ingenunchere a statului de drept din perioada Dragnea...Raspunsul e unul simplu, acesta d-na e asumata de ALDE(Tariceanu) si PSD...Se pare ca totul a fost o intelegere intre ei si totul a fost doar o mascarada de ochii lumii...Desi pare cliseu dar tot PSD si ALDE e si in spatele acestei escrocherii ...Rusine ma...sper sa tina seama de asta, romanii la vot!!!
 • +7 (7 voturi)    
  Vorba lui Ilf si Petrov (Joi, 18 iunie 2020, 19:13)

  Ionut Cosma [anonim]

  Unde este grija statului pentru milionarul sovietic?
 • +9 (9 voturi)    
  Noaptea mintii (Joi, 18 iunie 2020, 19:17)

  Ccoto [utilizator]

  Justificare Avocacatul Poporului:
  (...) Statul are dreptul să stabilească o impozitare progresivă, dar ea trebuie făcută într-un mod nediscriminatoriu. Ori în această lege este aleasă categoria pensionarilor, iar din această categorie este aleasă o altă categorie a celor care au pensii de serviciu cărora li se aplică acestă impozitare. În opinia noastră, așa ceva este neconstituțional.

  Cu alte cuvinte, e neconstitutional sa aplice ceva doar la o anumita categorie.

  Pai, pe logica asta, e tot neconstitutional si ca ceilalti pensionari sa nu aiba si ei o pensie speciala.
 • +7 (7 voturi)    
  ne meritam soarta! (Joi, 18 iunie 2020, 19:19)

  Fyhn [utilizator]

  in 1989 n'a fost o revolutie-rascoala ci doar o re'asezare de cadre... cei care erau anti'ceausisti de fapt nu erau anticomunisti si nici chiar anticoruptie... o gramada de oameni il urau pe ceausescu din cauza saraciei si o mica gramada il urau din cauza unor anumite limitari in a'si arata averea... o gramada de anti'ceausisti sunt de fapt acum mari fripturisti, corupti (weber, tariceanu, dinescu, si multi asemenea...) romania din pacate, este un stat esuat, problemele mari vor incepe in curind... pina acum au fost probleme mici...
 • +8 (8 voturi)    
  Are dreptate (Joi, 18 iunie 2020, 19:22)

  Bogdan_100 [utilizator]

  Sunt chiar mai mult de doua motive: lacomia si nesimtirea. Mai putem vorbi si de dispretul fata de ceilalti, abuz de putere. Din actul de decizie asupra pensiilor speciale (mai curand nesimtite decat speciale) trebuie exclusi toti cei ce sunt direct interesati (inclusiv avocata mafiei, gasca constitutionala si inaltii infractori din justitie). Atat timp cat altii le platesc aceste pensii este nesimtire crasa si ilegalitate strigatoare la cer ca tot ei sa decida.
 • +10 (10 voturi)    
  Prostirea unei nații (Joi, 18 iunie 2020, 19:59)

  Fisherman [utilizator]

  Pensia Specială este rezultatul unei tâlhării efectuate asupra veniturilor populației deoarece nu are o sursă de finanțare justificată conf. legilor Economiei.
  A privi la Tâlhari cum umblă ei cu vorbe meșteșugite de genul ”impozitarea pensiei speciale” este ca și cum am privi la tâlharul care sare gardul strigând peste umăr: ”Uită-te la mine cum îți dau 85% înapoi !”
  Mă întreb: mai există popoare care să se lase prostite în așa hal - impozitarea unei tâlhării ?
 • +8 (8 voturi)    
  Doamna Weber (Joi, 18 iunie 2020, 20:09)

  dincannes [utilizator]

  … cu ce va au la mina, de ati facut asa o mare gogomanie ?
  • +3 (3 voturi)    
   Cum cu ce? (Joi, 18 iunie 2020, 20:47)

   2016 [utilizator] i-a raspuns lui dincannes

   Cu pozitia actuala si cu privilegiile ce deriva din ea. Daca coana weber s-ar apuca sa judece corect, in secunda urmatoare zboara din functie. Asa ca, face ce i se spune.
   Sa spuna cineva de pe forumul Hotnews o persoana cu functie importanta in statul Roman care actioneaza conform propriei constiinte. Eu nu vad niciunul. Poate ma insel.
 • +4 (4 voturi)    
  Mai mira pe cineva ? (Joi, 18 iunie 2020, 20:28)

  AxonImpulse [utilizator]

  Uneori am regrete ca suntem un popor pasnic.

  Aparent predestinat in a fi vesnic calariti de "speciali".
 • +1 (1 vot)    
  Din ce sursa se platesc ... (Joi, 18 iunie 2020, 21:58)

  morometu [utilizator]

  ...aceste pensii nesimtite? De la bugetul de stat? Ale noastre se platesc din bugetul asigurarilor sociale si sunt de 6,7 ori mai mici. Nu va e rusine sa discriminati pensionarii care si-au creat sursa de pensie din cotizatiile de 30-40 de ani? Prin ce sunteti voi speciali?
  Este ireal cum niste specimene care au studiat dreptul ne pot forta sa acceptam asemenea principii discriminatorii. Voi ne discriminati pe noi, mojicilor!
 • 0 (0 voturi)    
  dA (Vineri, 19 iunie 2020, 3:57)

  Babilou [utilizator]

  D-na este din Roman.
 • +1 (1 vot)    
  io cred că (Vineri, 19 iunie 2020, 9:13)

  Fu Thien Zbang [utilizator]

  asta-i întoarsă cu cheia,așa de prompt reacționează!
  ciorbea era pervers da nu era prost!
  în schimb asta...are toate „calitățile”!
 • 0 (0 voturi)    
  vreau sa-mi explice ICCJ, avocatu penalilor (Vineri, 19 iunie 2020, 9:40)

  liviu_ [utilizator]

  si ccr

  d c (cu argumente !!!) e ok ca pensiile speciale sa existe si pensionarea anticipata la oameni a caror sanatate NU este afectata de meserie (valabil si pentru militarii care NU merg in razboi -> adica vreo 90% din cei care beneficiaze de pensia speciala)!
 • 0 (0 voturi)    
  aceasta tovarasa (Vineri, 19 iunie 2020, 9:41)

  liviu_ [utilizator]

  este ORICE, numai avocatul poporului nu!

  avocatul penalilor
  avocatul privilegiilor

  apropos... cum ramane cui conflictul de interese
  avocatul popoului sesizeaza la ccr ceva care il afecteaza direct! ccr judeca ceva care il afecteaza direct!
  nu e "putin" conflict de interese?! poate trafic de influenta?!

  cand e sa va aparati privilegiile sunteti PRIMII!
  cand e sa aparati legile si bunastarea poporului... e..... mai poate astepta... se mai gandeste (cum a facut ciorbea) etc etc
 • 0 (0 voturi)    
  singura parte buna (Vineri, 19 iunie 2020, 9:45)

  liviu_ [utilizator]

  din tot kktu asta
  (pentru ca e clar ca ccr o sa o declare neconstitutionala... ca doar e pensia lor)

  este ca o sa-ti dea seama TOTI cine sunt ccr, avocatul poporului si armata romana (din pacate si ea... lupta in razboi maxim 10% din militari, peneficiaza de pensie speciala 100%)

  urmatoarea mutare ar trebui sa fie redefinirea pensiei speciale si incadrarea la pensie speciala numai a ceror a caror sanatate le este afectata obiectiv si semnificativ de serviciu (mare atentie, nu acolo putin ca asa si ITstii merita, ca sa nu vb de practic toti care practica orice fel de munca). sa verdem pe aia cum o declara neconstitutionala

  daca parlamentul si guvernul vor cu adevarat taierea privilegiilor o sa gaseasca o modalitate! parerea mea in schimb e ca nu vor si ca legea asta e data doar ca sa zica : "noi am incercat, ccr nu a vrut" cu alte cuvinte ei stiau ca o sa fie atacata si ca o sa puce la ccr!
 • 0 (0 voturi)    
  corectarea sistemului de pensii (Vineri, 19 iunie 2020, 14:58)

  mihai53 [utilizator]

  Am inteles ca nu se poate face nimic pentru pensiile speciale in plata . Dar nu pot intelege de ce nu se introduce pentru viitor sistemul contributivitatii . De fapt este simplu - NU SE VREA .


Abonare la comentarii cu RSS
Întâlniri on-line | #deladistanță

Top 10 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by