O consilieră USR în Consiliul Local al Primăriei Sectorului 6 a votat adoptarea bugetului pentru anul 2020 propus de primarul PSD Gabriel Mutu, iar liderul USR București, Claudiu Năsui, anunță excluderea acesteia din partid.

HotNews.roFoto: Hotnews

Deputatul USR Claudiu Năsui susține că nu este primul caz de buget controversat care trece zilele acestea, dar este prima dată când este adoptat cu un vot de la USR, fiind vorba despre consilierul local Isabela Boțogan.

"USR are 0 toleranță față de vechile blaturi din clasă politică. Votul consilierei noastre de la Sectorul 6 ne-a luat prin surprindere. Nu este primul caz de buget controversat care trece zilele acestea, dar este prima dată când este cu un vot de la USR. Zilele trecute același lucru s-a întâmplat în consiliul general al capitalei și la sectorul 1, dar acolo fuseseră cumpărați consilieri PNL”, a scris Claudiu Năsui, vineri, pe Facebook.

El spune că a vorbit cu candidatul USR pentru Primăria sector 6, Alexandru Gâdiuță, care a fost prezent la ședință și care "a fost șocat de ce s-a întâmplat".

"Trebuie să ne asumăm greșeala de a fi susținut-o în 2016 și să acționăm în consecință. De aceea, voi propune retragerea sprijinului politic și excluderea din USR a consilierei la următoarea ședință a Biroului municipal București. Consiliera USR va fi exclusă din USR și nu va mai beneficia vreodată de sprijinul politic al USR. Avem 0 toleranță la blaturi și la vechile metehne din clasa politică”, adaugă Năsui.