Social-democrata Gabriela Firea a fost apariția surpriză la convenția Pro România care se desfășoară duminică, la Palatul Parlamentului. Invitată pe scenă de Victor Ponta, primarul Capitalei l-a lăudat pe acesta, susținând că a fost ”cel mai performant premier al României”. Cei doi au făcut aluzie la o eventuală alianță, la niveul Capitalei, în perspectiva alegerilor. Între timp, la reuniune a sosit și președintele interimar al social-democraților, Marcel Ciolacu, care a reluat scenariul alianței între PSD și Pro România. ”Știu că sunt mulți colegi care nu vor o alianță cu Pro România, știu că și dintre dvs sunt unii care nu vor alianță cu PSD, (...) dar nu ați vrea să îi întrebăm și pe români ce vor?”, a spus Ciolacu.

Ciolacu si Firea, la conventia Pro Romania (facebook)Foto: Hotnews

UPDATE 13.36: Marcel Ciolacu a luat și el cuvântul la convenția Pro România, vorbind despre o alianță între PSD și Pro România.

”Știu că sunt mulți colegi care nu vor o alianță cu Pro România, știu că și dintre dvs sunt unii care nu vor alianță cu PSD. Vă respect opinia și nu o pun înaintea unor ambiții ale mele și ale lui Ponta, dar nu ați vrea să îi întrebăm și pe români ce vor?” , a declarat Ciolacu.

Ciolacu a spus și el că Ponta ”a fost un premier bun”. ”Mă uit în sală și văd în primele rânduri foști colegi. Îmi vin în minte cuvintele mamei mele, când mai întârziam pe afară, ne spunea <>. Acum ceva vreme nici nu aveam voie să vorbim. Se pare că am depășit aceste probleme”, a mai spus Ciolacu.

Victor Ponta a invitat-o pe Firea să ia cuvântul la reuniunea Pro România, reproșându-i însă modul în care gestionează Bucureștiul: ”Vreau să-i spun, ca bucureștean, că nu sunt mulțumit și mă aștept la mult mai mult ”. El i-a mulțumit însă pentru că a venit la eveniment. Ponta a făcut aluzie la o alianță în perspectiva alegerilor locale. ”Vreau să găsim soluția ca Bucureștiul să se schimbe așa cum nu a reușit din cauza unor orgolii”, a spus fostul lider al PSD.

Firea a spus și ea că își dorește o alianță cu Pro România, și dacă nu se poate la nivel național, atunci la București. Ea a mai precizat că va discuta eventuale detalii tehnice.

Cei doi au făcut glume legate de o eventuală sancționare a prezenței lui Firea la convenția Pro România. ”I-am spus lui Victor că sper să nu fiu dată afară din partid acum că am venit la această reuniune”, a spus Firea, urcând pe scenă.

”Ai vrea tu să fii dată afară din partid. Ar fi bine, ai mai câștiga niște voturi”, a venit replica ironică a lui Ponta.

”Sper că au trecut acele vremuri când erai chemat la ședința de partid, după un scenariu și roluri bine stabilite. Știți (despre ce vorbesc). Vă salut și vă îmbrățișez. Am acceptat din prima secundă invitația dl Ponta pentru că a fost premierul cel mai performant pe care l-a avut România, în ultimii ani, și nu trebuie să ne fie rușine să recunoaștem. Să vedem unde am greșit”, a declarat Firea, după ce a urcat pe scena.

Preşedintele interimar al PSD, Marcel Ciolacu, a ajuns, duminică, la Convenţia Naţională a Pro România, deși surse din partid citate de Mediafax au susținut că Mihai Tudose şi Claudiu Manda Manda s-au opus participării liderului PSD la evenimentul lui Victor Ponta.

La Convenţia Pro România participă și liderul ALDE, Călin Popescu Tăriceanu.