Președintele UDMR, Kelemen Hunor, i s-a adresat lui Dan Barna, la dezbaterea moțiunii de cenzură, numindu-l "acest domn imaculat al politicii românești": "Să lăsăm ipocrizia în afara Parlamentului".

HotNews.roFoto: Hotnews

În discursul susținut de la tribuna Parlamentului, liderul USR, Dan Barna, l-a ironizat pe Kelemen Hunor, spunând că UDMR ar trebui să înceteze să mai joace "partida virginității interesate".

Kelemen Hunor i-a răspuns apoi lui Barna, numindu-l "acest domn imaculat al politicii românești".

"Ca să avem o țară ca afară, ar trebui să renunțăm la sintagma tot mai folosită, domnule Dan Barna, că scopul scuză mijloacele. Dacă mergem pe această idee, domnule Dan Barna, acest domn imaculat al politicii românești, democrația și statul de drept vor eșua”, a afirmat Kelemen Hunor.

El i-a transmis lui Barna că politica trebuie să se bazeze pe credibilitate și că ipocrizia trebuie "lăsată în afara Parlamentului".

"Ar trebui să dezvoltăm o structură politică bazată pe credibilitate, domnule Dan Barna, pe încredere, pentru că numai așa cetățenii pot crede în clasa politică. Stimați colegi, domnule Dan Barna, ar trebui să lăsăm ipocrizia în afara Parlamentului și să nu mai propagăm ideea că un principiu este bun, domnule Dan Barna, doar atât timp cât servește propriilor interese. Nu se poate spune dimineața că o recomandare de la Comisia de la Veneția trebuie luată în serios, iar seara să spunem că aceeași recomandare are caracter consultativ. Se creează confuzie și haos. Nu ajungem la niciun rezultat dacă unele decizii ale CCR sunt bune, iar seara spunem că judecătorii sunt ticăloși pentru că servesc interese politice obscure”, afirmat liderul UDMR.