Președintele ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, comentează, marți, pe Facebook, că 2020 ar trebui să fie ”anul fără incompetenți în funcții publice", având în vedere că 2019 a stat sub semnul formulei ”fără penali în funcții publice”.

Calin Popescu TariceanuFoto: INQUAM Photos / Octav Ganea

”Iată că trece și anul 2019! Un an important, cu două rânduri de alegeri și cu 30 de ani de la Revoluția română! Un an în care democrația a fost pusă la încercare și a funcționat, dovadă fiind soluțiile politice rapide găsite la criza politică din partea a doua a anului ", a scris Călin Popescu Tăriceanu.

În condițiile în care anul viitor vor fi două rânduri de alegeri, locale și parlamentare, senatorul susține că ALDE se va asigura că justiția nu se va întoarce "înapoi la anii de abuzuri!".

"Puteți conta pe mine, puteți conta pe colegii mei din ALDE, că vom face tot ce ne stă în putință să aducem în fața dumneavoastră oameni cu experiență și competență care să vă poată reprezenta la nivel local sau național. (..) Să dea legi drepte care să poată fi înțelese de toți! Să fie pavăză în fața oricăror încercări de limitare a drepturilor și libertăților românilor, oriunde trăiesc, muncesc sau studiază ei! Să se asigure că justiția nu se întoarce înapoi la anii de abuzuri!", mai susține Tăriceanu.

Inspirat de campania fără penali în funcții publice susținută de USR, formațiune pe care Tăriceanu a criticat-o în repetate rânduri, liderul ALDE lansează sloganul "fără incompetenți în funcții publice".

"Anul 2019 a fost anul lui «fără penali în funcții publice». Haideți să facem din anul 2020 anul lui «fără incompetenți în funcții publice»! La mulți ani, România! La mulți ani, români!", încheie liderul ALDE.