​Președintele interimar al PSD, Marcel Ciolacu, a declarat luni, după reuniunea conducerii PSD, că partidul va sesiza Curtea Constituțională dacă Guvernul își va asuma răspunderea pe legi similare cu proiecte aflate în dezbatere în Parlament.

HotNews.roFoto: Hotnews

”Este neconstituțional să vii cu asumare când există legi în dezbatere”, a spus Ciolacu.

”Aceste legi vor fi atacate la Curtea Constituțională în cazul în care există proiecte de legi în Parlament pe aceleași teme”, a declarat liderul PSD, apreciind că în acest caz ar fi vorba de un conflict constituțional între puterile statului.

Ciolacu a declarat și că Partidul Social Democrat este împotriva abordării Guvernului, de desființare a pensiilor speciale, dar cu excepții. ”Punctul nostru de vedere este de a introduce o impozitare progresivă a veniturilor”, a spus liderul PSD, adăugând că partidul a și depus un proiect în acest sens. ”Este incorect să afectezi un drept deja câștigat”, a adăugat acesta. Aceste declarații vin după ce, luni, vicepremierul Raluca Turcan a anunțat că PNL a luat decizia de a anula pensiile speciale cu excepția pensiilor militare și ale magistraților

Pe de altă parte, Ciolacu a precizat că la sedința de luni s-a decis ca până pe 29 februarie să aibă loc Congresul PSD: ”Nu se va depăși această dată”.

”Am stabilit o metodă de calcul a delegațiilor. Am decis ca viitorul CEx să aibă invitați pe tpți primarii de municipii și toți președinții de consilii județene (de la PSD)”, a spus liderul PSD.

Acesta a spus că la ședința de luni s-a discutat și dacă Congresul va fi unul ordinar sau extraordinar și s-a decis ca problema să fie studiată de juriștii partidului care să emită un punct de vedere.