​Prezidențiabilul Alianței USR-PLUS, Dan Barna, consideră că a fost demarată o campanie împotriva sa, „un atac pornit de PSD” din disperarea de a încerca „să îi mai prostească încă o dată pe români”. Dan Barna a declarat, pentru Mediafax, că miza alegerilor și atacurilor la adresa sa constă în faptul că ar putea exista un tur doi al prezidențialelor fără candidatul PSD, Viorica Dăncilă.

Dan Barna la CraiovaFoto: Captura YouTube

Liderul USR mai explică faptul că PSD este un partid „dinozaur”, care nu mai reprezintă interesele cetățenilor și care prin diverse metode, care nu țin de votul cetățenilor, încearcă să îl împiedice să ajungă în turul al doilea al alegerilor prezidențiale.

„Miza acestei campanii și miza acestor atacuri constante și foarte aliniate sunt de fapt dacă România înțelege că e șansa unui tur doi fără PSD sau rămânem în aceeași logică a politicii de conjunctură în care România se zbate de 30 de ani. Miza alegerilor și miza atacurilor împotriva mea este de fapt despre tur doi fără PSD”, a spus prezidențiabilul USR-PLUS.

Întrebat despre cine crede că este în spatele campaniei împotriva sa, Barna a afirmat că „este un atac al PSD foarte clar”.

„Dacă ne uităm cum a pornit tot acest lucru, vedem că fără niciun dubiu este un atac pornit de PSD tocmai în disperarea de a încerca să îi mai prostească încă o dată pe români și de a încerca să se valideze în ochii cetățenilor. E disperarea unui partid dinozaur, care nu mai reprezintă interesele cetățenilor și care se zbate să arunce prin metode care nu țin de votul cetățenilor să arunce candidatul pe care societatea a putut să îl genereze la 30 de ani de la Revoluție, să îl lase în afara turului doi. Asta este miza. Un tur doi fără PSD asta înseamnă.”, a mai spus Barna.

Referindu-se la dosarul DNA referitor la activitatea sa de consultanță în domeniul fondurilor europene, Barna a afirmat că tema dosarelor se rostogolește în spațiul public pentru ca Viorica Dăncilă să ajungă în turul II.

„E același mesaj pe care l-am dat de la începutul acestor verificări. Este dreptul instituțiilor, chiar eu am cerut ca toate instituțiile, inclusiv DNA să verifice toate informațiile care au apărut în spațiul public, pentru că neavând nimic de ascuns vreau ca lucrurile să fie clarificate cât mai repede”, a arătat el.