Ramona Ioana Bruynseels a declarat, întrebată la emisiunea „Gândurile lui Cristoiu” dacă Dan Voiculescu s-a supărat pe ea din cauza înregistrărilor în care îl critică pe acesta, că „nu s-a supărat foarte tare”. Ea a precizat că are în continuare o relație normală de colaborare, în cadrul PPU, potrivit Mediafax.

Ramona Ioana Bruynseels, candidata la prezidentialeFoto: Captura video Facebook

„Da, în aceeași zi în care am fost desemnată candidat la prezidențiale, am intrat în partid și am fost aleasă de către membrii Congresului președinte al Biroului Executiv. Da, dânsul (Dan Voiculescu - n.r.)este creatorul doctrinei umaniste în România și vă spun sincer că este o doctrină foarte pragmatică și foarte de aplicat”, a afirmat Ramona Bruynseels, joi seara, întrebată de jurnalistul Ion Cristoiu dacă este președintele Partidului Puterea Umanistă (PPU).

Chestionată mai departe de jurnalistul Ion Cristoiu dacă s-a supărat Dan Voiculescu pe ea, din cauza înregistrărilor în care îl critica, Ramona Ioana Bruynseels a răspuns: „Nu s-a supărat foarte tare. Relația noastră este în continuare o relație normală de colaborare, în cadrul acestui proiect, respectiv amândoi suntem oameni serioși, conștientizăm miza și conștientizăm și riscurile. Fiecare facem greșeli că nimeni nu este perfect, însă ceea ce este important este cu ce anume vor rămâne oamenii”.

Întrebată dacă trustul de presă al lui Dan Voiculescu o susține, prezidențiabilul PPU a replicat: „După cum ați observat și dumneavoastră sunt prezentă la Antena, însă da, deci dânsul mă sprijină din acest punct de vedere, grupul Intact mă sprijină, însă nu aș spune neapărat că acesta este un avantaj, pentru că în același timp, știți și dumneavoastră, că tocmai datorită faptului că Intactul mă difuzează și mai apar știri cu mine și prezențe de ale mele, în același timp însă sunt celelalte televiziuni care nu îmi dau voie să apar la ele sau care vin cu pretenții aberante în momentul în care vrei să apari acolo sau care îți interzic efectiv și nu îți pronunță numele. Nu pentru că ți-ar fi numele foarte greu, ci pentru că nu vor”.

Bruynseels a adăugat că presupune că înregistrarea a fost făcută de cineva care era în casă cu ea și cu soțul ei, atunci când vorbea la telefon cu un coleg. În caz contrar, înseamnă că are un microfon în casă, a mai spus ea.

„Bănuiesc că înregistrarea a fost făcută de persoana care se afla în casă cu mine și cu soțul meu la acel moment, care a intrat în casă în acel moment când eu mă certam la telefon cu colegul meu. Bănuiesc că el a fost. Dacă nu a fost el, ceea ce nu mi s-a spus dacă este o înregistrare cu telefonul sau este o altfel de înregistrare, dacă nu a fost el, înseamnă că a fost sau este în continuare un microfon la mine în casă sau cel puțin un microfon la mine în casă, platat nu știu când”, a explicat candidatul PPU la prezidențiale.

Întrebată dacă va acționa din punct de vedere legal în acest sens, Ramona Ioana Bruynseels a răspuns: „Da, voi face cu siguranță, însă în momentul în care voi trece de campanie și am timp să mă ocup de asta, pentru că vreau să analizez. Eu nu mă grăbesc în general la lucruri. Măsor de multe ori și tai o dată, pentru că nu vreau să intrăm în alte complicații negândite, ci vreau să văd exaxt ce s-a întâmplat, să știu că este adevărat și apoi voi știi ce am de făcut”.

La jumătatea lunii octombrie publicația newsweek.ro a prezentat câteva înregistrări cu discuții între candidata Partidului Puterii Umaniste la președinție, Ramona Ioana Bruynseels, și oameni din staff-ul său din care reiese conflictul în care se află cu Dan Voiculescu, mogulul din spatele PPU. Bruynseels reclamă șantaj și folosirea discreționară a banilor.