Purtătorul de cuvânt al UDMR, Hegedus Csilla, a declarat joi, pentru Agerpres, că România ar trebui să desemneze un alt candidat pentru funcţia de comisar european, iar Rovana Plumb ar trebui "să facă un pas înapoi".

HotNews.roFoto: Hotnews

"Noi considerăm că doamna Rovana Plumb nu ar trebui să continue acest demers, să facă un pas înapoi, iar România să desemneze un alt candidat la funcţia de comisar european", a spus Hegedus Csilla.

Acesta a opinat că ţara noastră ar trebui să nominalizeze o persoană cu integritate, care "să înţeleagă ce se întâmplă în Uniunea Europeană" şi să aibă sprijin politic.

"Dat fiind faptul că până acum, din câte ştiu, România nu a avut asemenea probleme, cred că există suficienţi specialişti, oameni politici din România care ar putea să facă faţă unui asemenea job de comisar european. Trebuie să fie o persoană cu integritate, trebuie să înţeleagă ce se întâmplă în Uniunea Europeană şi bineînţeles, trebuie să aibă sprijin politic", a mai spus purtătorul de cuvânt al UDMR.

Hegedus Csilla consideră că, atunci când se face o nominalizare pentru o asemenea poziţie, trebuie excluse toate problemele care ar putea apărea de-a lungul acestui proces.

"Nu ştiu dacă doamna Dăncilă a ştiut sau nu despre aceste probleme, oricum, dacă nominalizezi pe cineva pe o asemenea funcţie, atunci în mod normal ar trebui să faci un screening vis a vis de toate problemele care se pot ivi de-a lungul nominalizării. Nu ştiu dacă acest lucru s-a făcut sau nu, mie s-ar părea normal să se facă", a conchis purtătorul de cuvânt a UDMR.