Viorica Dăncilă ar putea avea o ședință a coaliției, luni, la ora 10.00, la Palatul Victoria, o temă fiind referendumul propus de premier pentru înăsprirea pedepselor pentru crimă, viol și pedofilie, au spus surse din PSD pentru Mediafax. Social-democrații vor avea, până la urmă, și CEx luni.

Viorica Dancila Foto: Captura video

Ședința coaliției de guvernare ar viza tema referendumului luat în calcul de premier, în sensul înăspririi pedepselor pentru criminali, violatori și pedofili, au explicat sursele citate.

Chiar dacă inițial PSD voia să aibă două reuniuni luni, una a Biroului Permanent Național (BPN) și cealaltă a Comitetului Executiv, partidul a decis sâmbătă să amâne ședințele. Cu toate acestea, PSD a revenit asupra deciziei, CEx urmând să aibă loc luni, au adăugat sursele amintite.

CEx al PSD va avea loc luni, de la ora 18.00, la sediul partidului din Băneasa, conform unui anunț al formațiunii.

Premierul Viorica Dăncilă a anunțat, sâmbătă, că ia în calcul un referendum care are în vedere pedepse mai mari pentru criminali, violatori și pedofili, cum ar fi închisoarea pe viață sau castrarea chimică, în contextul cazului din Caracal.

Totodată, pe fondul situației din Olt, președintele PSD a spus că a amânat Congresul partidului din 3 august, unde trebuia să fie lansat candidatul la prezidențiale, respectiv Viorica Dăncilă.

„Cer totodată o atitudine responsabilă și din partea partidelor, pe care le rog să nu încerce să politizeze acest subiect. Este inadmisibil să permitem urcarea oamenilor politici pe această tragedie pentru exerciții de imagine și de campanie electorală. Am amânat deja Congresul PSD din data de 3 august. Avem nevoie de acțiuni ferme ca să luăm măsurile necesare și să corectăm erorile de procedură care au condus la moartea unui copil nevinovat”, a afirmat Viorica Dăncilă, într-o declarație de presă susținută sâmbătă la Palatul Victoria.

Cât despre subiectele care ar putea fi discutate la CEx, Viorica Dăncilă a anunțat, vineri, că Eugen Teodorovici ar fi potrivit pentru funcția de premier, dacă PSD va câștiga alegerile prezidențiale. Președintele PSD a adăugat că va face o propunere în acest sens după ce va discuta în Comitetul Executiv Național al partidului.

O altă temă despre care Dăncilă a spus că ar vrea să o abordeze la următoarea ședință a Comitetului Executiv ar fi legată de stabilirea echipei de campanie și strategia PSD la prezidențiale.