Aproape 37% dintre clujeni au spun că la alegerile pentru Parlamentul European ar vota cu alianța USR-Plus, procentul fiind mai mare decât suma opțiunilor pentru PNL și PSD, arată un sondaj IRES comandat de USR Cluj-Napoca.

Sondaj IRES ClujFoto: USR

Potrivit cercetării sociologice, 36,6% dintre respondeți au spus că vor vota, USR-PLUS, 20,1% cu PNL și 12,9 cu PSD. Urmează UDMR - 10.9%, ALDE - 7,2%, Pro România - 4,3%, un candidat independent 2,8%, PMP - 1,8%, Demos - 0,8% și alt partid - 2,5%.

Avansul USR-Plus este și mai mare dacă se iau în considerare doar cei care spun că sigur vor veni la europarlamentare și au o opțiune de vot:

Sondajul de opinie a fost efectuat, de IRES, la finele lunii februarie și începutul lunii martie în municipiul Cluj-Napoca. Marja de eroare este de 3,0%, numărul respondenților fiind de 1021. Baza de date a fost ponderată pentru gen și vârstă conform datelor Institutului Național de Statistică privind populația după domiciliu la data de 1 iulie 2018 și pentru nivel de educație și etnie conform recensământului din 2011. Sondajul a fost efectuat pentru USR Cluj. Interviurile s-au desfășurat față în față.