PNL îl va susține orice decizie pe care președintele Klaus Iohannis în privința declanșării unui referendum pe justiție odată cu europarlamentarele, Ludovic Orban precizând că între liberali și șeful statului este un „parteneriat cunoscut și transparent.

HotNews.roFoto: Hotnews

Precizările lui Ludovic Orban:

  • Știți foarte bine că între președintele Iohannis și Partidul Național Liberal există un parteneriat cunoscut, transparent. Avem încredere în Președintele României, are discernământul, are toate elementele de analiză la dispoziție și indiferent ce decizie va lua Președintele României, vom fi alături de demersurile pe care le va iniția Președintele României.
  • În ceea ce ne privește, noi suntem susținătorii clari ai integrității în exercitarea funcțiilor publice. PNL are un cod de integritate, cel mai sever cod de integritate pe care îl poate avea vreun partid politic din România, cod de integritate care a fost aplicat în litera și spiritul lui. PNL a depus un proiect de lege pentru a interzice ocuparea de funcții publice, respectiv interdicția de a candida la funcția de președinte și la funcția de parlamentar în cazul unor condamnări definitive.
  • PNL este un apărător al independenței justiției, un apărător al liberului acces al cetățenilor la actul de justiție, un apărător al non-implicării politicului în actul de justiție și de asemenea. PNL a fost un luptător în prima linie pentru ca justiția să fie o putere în stat și să se înfăptuiască fără opreliști din partea palierului politic sau din partea altor structuri care nu au ce să caute în justiție.