Șerban Nicolae a declarat joi, referitor la repatrierea aurului, că ”economia este în creștere, există stabilitate la nivel macro, iar economia românească ar putea da asemenea măsuri de siguranță pentru păstrarea aurului în România”. De asemenea, întrebat dacă rezerva de aur ar putea fi folosită pentru acoperirea unui eventual deficit, acesta a spus că nu va fi schimbată destinația rezervei de aur.

HotNews.roFoto: Hotnews

Nicolae a spus că ideea repatrierii a fost a lui, dar a discutat cu președintele PSD, Liviu Dragnea, de multe ori acest lucru, subliniind că și alte țări europene ”cu economie stabilă, precum Germania, Italia, Belgia sau țări din afara UE, precum Elveția, au luat măsuri de repatriere”.

Întrebat care ar fi avantajele repatrierii aurului, Nicolae a spus că ”nu e vorba de câștig, nu am mai pierde chiria pe care o plătim”.

”Ar fi mai simplu să vă întrebați de ce nu? Dvs. vă țineți bijuteriile la vecini? Țineți bijuteriile acasă și nu la vecini. România își poate permite să țină în condiții de siguranță aurul acasă”, a subliniat Nicolae.

Șerban Nicolae a precizat, potrivit Agerpres, că România plăteşte o chirie de aproximativ de 300.000 euro pe an Băncii Angliei, începând din 2005, pentru rezerva sa de aur.