Întoarsă la București după votul pozitiv din Comisia LIBE pentru postul de procuror-șef european, Laura Codruța Kovesi a declarat că votul a fost "pentru toți cetățenii din România care au susținut lupta anticorupție și statul de drept”. Comentând protestul magistraților, fosta șefă a DNA a spus că este alături de colegii săi care "se luptă cu îndârjire împotriva subordonării justiției de către politic".
”Acest vot este pentru toți cetățenii români care au susținut lupta anticorupție și statul de drept, pentru toți procurorii din Romania și din Europa care lucrează sub presiune. Aștept decizia decidenților europeni. M-am înscris singură în această procedură. Nu am avut, nu am cerut, nu cer și nu aștept sprijinul guvernului de la București. (...) Sunt onorată de votul de azi, dar trebuie să așteptăm decizia care se va lua în consiliu și care este o decizie politică. Vă mulțumesc, au fost foarte importante încurajările”, a declarat Kovesi, pe aeroport.
Despre protestele magistraților: Sunt alături de colegii mei care se luptă cu îndârjire împotriva subordonării justiției de către politicComentând protestul procurorilor și judecătorilor față de Ordonanța de Urgență care modifică din nou legile justiției, Kovesi a spus că este alături de magistrați, care "se luptă cu îndârjire împotriva subordonării justiției de către politic", precizând că modificările legislative sunt împotriva normelor europene.
"Aș vrea să spun că sunt alături de colegii mei procurori și judecători pentru tot ce se întâmplă în aceste zile în justiția din România. Este ceva extrem de grav, este un protest prin care colegii mei și-au suspendat acrtivitatea, se luptă cu îndârjire împotriva subordonării justiției de către politic, se luptă cu îndârjire împotriva adoptării unor modificări legislative care contravin normelor europene, contravin tututor recamandărilor făcute de GRECO și Comisia de la Veneția", a mai declarat fostul procuror-șef DNA.
Laura Codruța Kovesi a câștigat miercuri votul în Comisia LIBE pentru șefia Parchetului European. Fosta șefă a DNA a obținut 26 de voturi, urmată de candidatul Franței, Jean-François Bohnert (22 de voturi) și cel german, Andrés Ritter, care a obținut un vot. Acesta este mandatul cu care Parlamentul European va merge să negocieze cu Consiliul UE cine va fi viitorul șef al Parchetului European. Potrivit procedurilor, în cazul în care Parlamentul European desemnează un alt candidat decât cel desemnat de Consiliul COREPER - ceea ce s-a întâmplat miercuri - se va trece la negocieri între cele două instituții și apoi Consiliul va trebui să dea un vot final.
Jos ciuma rosie: psd-alde-udmr !
in schimb ca procuror european... va tataie c**u
se vede din disperarea cu care o atacati!
pariez ca pampersul (plin) al bebelusilor pute mai frumos decat put chilotii vostrii acum!
Cum a fost posibil ca acest Cristian Preda, care nici măcar nu era membru CONT, sa voteze în locul altcuiva?!
Iti multumim UE ca te-ai comportat cu decenta pe care o asteptam cu toti!
Rusine PSD-ALDE-UDMR. Ati facut si de aceasta data tot ceea ce stiati mai bine - sa incercati sa furati voturi (sulfuroasa Grapini), sa manipulati si sa tradati Romania si pe romanii onesti!
sunteti penibili ma cu posturile voastre de 2 lei!
Fii miloasa cu PSD ALDE UDMR si da-le niste alifie inainte sa ii bagi la umbra!
Fratilor, poate ca Romania mai are o sansa!
Pe de alta parte, voturile în comisiile CONT și LIBE nu au nici o valoare. Nu se știe citi din câți au votat, câte abțineri au fost. Astea sunt ca voturile date în comisiile PSD, PNL, USR din parlamentul României. Contează ce decide parlamentul în ansamblu, nu comisiile.
pressone.ro/giulia-2006-2019/
?
Si acum sa le aratam la porcii astia cum sta treaba de fapt...