Președintele PSD Liviu Dragnea a lansat, luni, un nou atac la adresa președintelui Klaus Iohannis, acuzându-l că, nepromulgând bugetul de stat pe 2019, nu pot fi plătite alocațiile majorate de la 1 martie și că, "pentru a-și hrăni orgoliul, face rău copiilor României". Dragnea a mai spus că șeful statului și liberalii sunt "niște ipocriți", iar Klaus Iohannis "calcă peste orice cadavre" pentru a mai obține un mandat.

Liviu Dragnea la ParlamentFoto: Hotnews

La finalul Comitetului Executiv al PSD, Liviu Dragnea l-a atacat din nou pe Klaus Iohannis, susținând că prin "acțiunea iresponsabilă" a președintelui, de a atacata bugetul la Curtea Constituțională, nu pot fi majorate alocațiile copiilor.

"E clar că și președintele, și liberalii sunt niște ipocriți. Nu se pot plăti alocațiile mărite de la 1 martie. Este clar că, pentru a-și hrăni orgoliul, președintele face rău copiilor din România. Am mai auzit o opinie - că Guvernul poate adopta Ordonanță de Urgență pentru a plăti alocațiile mărite de la 1 martie. Ori nu știu nimic, ori sunt atât de mincinoși. Nu se poate adopta OUG pentru că nu există spațiu bugetar pentru a majora alocațiile", a susținut Dragnea.

Liderul PSD a mai spus că scopul președintelui este de a bloca Guvernul să ia măsuri bune, interesându-l doar propria campanie electorală și "călcând peste orice cadavre ca să își mai ia un mandat".

Președintele Klaus Iohannis a anunțat vineri că nu promulgă legea bugetului pe 2019 și sesizează Curtea Constituțională. „Este bugetul rușinii naționale”, a spus șeful statului, care a acuzat PSD că e incapabil să guverneze pentru România, singura preocupare fiind Liviu Dragnea.

Curtea Constituțională va discuta pe 6 martie sesizarea președintelui Klaus Iohannis pe legea bugetului pe 2019.