Fostul președinte Traian Băsescu, senator PMP, a declarat, duminică, la B1, că nu crede că e o soluție pentru PNL să îl pună ”în capul listei” pentru alegerile europarlamentare un realizator TV. El estimează că partidele de opoziție vor avea un procentaj mai mare decât PSD-ALDE conform Mediafax.

HotNews.roFoto: Hotnews

„Eu nu știu dacă a trece din realizator de televiziune în capul unei liste la al doilea partid din România este o soluție. E totuși al doilea partid. Politică e altă socoteală, nu e aceeași cu ce faceți dvs. Uneori e mult mai complicată, alteori e extrem de subtilă, alteori e idioată, dar asta e politică, e făcută de oameni. Cred că este greu să ne pronunțăm acum care vor fi rezultatele Estimarea mea este că partidele din opoziție vor avea la un loc un procentaj mai mare decât PSD. Este posibil să câștige ca procentaj, dar dacă ei coboara de la 46% la 30% este o pierdere”, a declarat duminică, Traian Băsescu, la B1.

Fostul președinte a adăugat că PSD pierde simpatizanți, principalul motiv fiind imaginea liderului partidului, Liviu Dragnea.

„Dragnea e principalul artizan al căderii PSD-ului după ce au dat atât. Oamenii ăștia au cumpărat voturi dând salarii și pensii cum nu a făcut-o nici măcar Tăriceanu în 2008. L-au depășit pe Tăriceanu cu mult. În 2008 s-au dublat pensiile, s-au dat salarii și era Tăriceanu și a rămas în opoziție. M-aș miră ca românii să nu spună ”, a afirmat Băsescu.

Traian Băsescu a mai spus că Liviu Dragnea va pierde, după alegerile europarlamentare, și majoritatea în Parlament.

„Da, poate să o piardă având în vedere că mulți dacă vor vedea un scor slab vor migra. Vor încerca să se aranjeze pe la Ponta și așa mai departe. Eu nu văd nicio diferență în Dragnea și Ponta, că amândoi tăiau porcul, amândoi stabileau pe cine să ia de la ei”, a conchis Băsescu.

Fostul președinte a mai susținut că speră ca românii să nuîl voteze pe Victor Ponta: „ Sper că românii nu sunt atât de uituci. Eu nu zic să nu uite de mine, dar să nu uite nici de Ponta”.

Despre PNL, Traian Băsescu a afirmat că preconizează că va avea 25% în sondaje la alegerile europarlamentare, iar președintele Klaus Iohannis se va implica în campanie, având interese în contextul alegerilor prezidențiale.