Microbuzul de campanie al candidatului independentla alegerile europarlamentare, George Simion, a fost blocat timp de maimulte ore sâmbăta în vama Leușeni și a primit interdicție de intrare pe teritoriul Republicii Moldova, fiinddat în „consemn la frontieră”, se arată într-un comunicat al echipei de campanie.

microbuzul candidatului independentFoto: Hotnews

Microbuzul pe caresunt scrise numele lui George Simion, mesajul de campanie „România Mare în Europa” și sunt vopsite culorile tricolorului trebuia să ajungă în weekend la Chișinău unde voluntarii campaniei aveau întâlniri cu simpatizanțiidinRepublicaMoldova.

„Se tem nu doar de mine, ci și de numele meu. Cer statuluiromân, măcar în cel de-al 12-lea ceas, să intervină. Vom protesta în vămi și în toate capitalele europene dacă nu suntem lăsați să intrăm în RepublicaMoldova cu microbuzul nostru tricolor. Unde-i lege, nu-i tocmeală! Nu pot interzice o mașină doar pentru că este emanația unui mesaj patriotic!”, a declarat candidatul independent George Simion.

Candidatul unionist a fost expulzat anul trecut, pe 1 octombrie, dinRepublicaMoldova și a fost declaratpersona non grata pentru o perioadă de 5 ani.

Președintele al Platformei Unioniste Acțiunea 2012, George Simion a anunțat pe 12 ianuarie, căintenționează să candideze la alegerile europarlamentare. El susține că accederea în Parlamentul European este următorul pas și că sloganul său este ”România Mare în Europa”.

”Am 33 de ani și marepartedin viața mea de până acum, am luptat pentru cauzele pe care le-am considerat drepte (...) Am scris pestetot că Basarabia e România, un adevăr care trebuie înțeles de fiecare român. Ne-am gândit care este următorul pas, și următorul pas este această candidatură a noastră, următorul pas este Parlamentul European, următorul pas este să fim noi soluția. Încă nu suntem, din păcate, reprezentați politic”, a declarat George Simion, citat de Mediafax.