Liberalii se vor reuni pe 28 ianuarie într-o ședință a Biroului Politic Național pentru a discuta lista pentru alegerile europarlamentare, a anunțat marți liderul PNL Ludovic Orban, transmite Mediafax.

Ludovic OrbanFoto: Agerpres

Un alt subiect înscris pe ordinea de zi este strategia partidului pentru următoarea sesiune parlamentară.

"Am luat decizia de a convoca Biroul Politic Național al partidului pentru data de 28 ianuarie. Am decis convocarea BPN având în vedere mai multe obiective. În primul rând dezbaterea strategiei și a modului de derulare a pre-campaniei pentru alegerile pentru Parlamentul European. De asemenea pentru stabilirea strategiei pentru sesiunea parlamentară care începe la 1 februarie și a priorităților legislative a PNL. La reuniunea BPN vom beneficia de prezența unui important lider din partea PPE. Este vorba de secretarul general al PPE, domnul Antonio Lopez care va participa la dezbaterea noastră privind pregătirea campaniei pentru alegerile europene", a declarat Orban luni, după ședința Biroului Executiv al partidului.

Întrebat care este termenul limită pentru finalizarea listei candidaților pentru alegerile europarlamentare, Ludovic Orban a precizat că dacă lista va fi gata până pe 28 ianuarie, aceasta se va aproba în Biroul Politic Național, iar dacă nu, termenul de finalizare al acesteia este de 15 februarie.

Liderul PNL a adăugat că 49 de candidați s-au înscris în cursa internă pentru alegerile europarlamentare.

"49 de candidați, printre care Vasile Blaga, Mircea Hava, Siegfried Mureșan, Cristian Bușoi, Vlad Nistor, Ligia Popescu. Avem candidaturi extrem de serioase. Crin Antonescu este înscris în această competiție", a completat Orban.

De asemenea, Ludovic Orban a menționat că nu va candida pentru Parlamentul European, deoarece "un partid nu poate fi condus de la Bruxellles".