Cîțu spune că Teodorovici vrea să impoziteze Biserica și Armata. „Disperarea e mare”
„S-a întors Circul Orlando! După mult timp, m-am întâlnit cu povestitorul care îmi spune ce se mai întâmplă în MFP (Ministerul Finanțelor Publice - n.r.). Asta o să va placă. Așa-zisul ministru al Finanțelor i-a pus pe oameni din finanțe să calculeze veniturile care ar ajunge la buget din impozitarea activelor și tranzacțiilor bisericii și a activelor și tranzacțiilor din armata. A dat dispoziții clare că în cazul în care întreabă cineva să zică că este propunerea ANAF. Așa se răzbună el și pe ANAF”, a scris Florin Cîțu, pe Facebook.
Senatorul liberal susține, de asemenea, că ministrul Finanțelor, Eugen Teodorovici, a avut discuții neoficiale pe acestă temă cu omologii săi din alte țări UE.
„S-a ars cu TVA defalcat și acum vrea să pară transparent. Impozitarea bisericii și armatei reprezintă din punctul sau de vedere o soluție pe care să o folosească în situația în care deficitul bugetar pentru 2019 trece peste 3%, datorită veniturilor la buget în scădere ca urmare a crizei economice din România. În aceste condiții este clar că TVA nu mai scade în 2019, impozitul pentru medici nu este eliminat, rămânem cu supraacciza la combustibil și supraimpozitarea contractelor part-time. Disperarea este atât de mare încât nu renunță nici la TVA defalcat, chiar dacă urmează să fim sancționați și financiar de CE”, a mai scriz Cîțu pe Facebook.
Impozitarea Bisericii a fost o temă lansată de Eugen Teodorovici și în trecut. Ministrul Finannțelor spunea în iulie 2017 că a discutat chiar pe această temă cu Patriarhul Daniel.
„E o discuţie pe care am început-o în 2015 cu Patriarhul, nu într-un mod direct, dar am lăsat să se înţeleagă că undeva, cândva, într-un viitor foarte apropiat trebuie să discutăm despre acest subiect. Putem să găsim o formulă pe care şi Biserica să o accepte, şi populaţia să o primească foarte bine şi anume: trebuie să vedem care sunt acele activităţi cu caracter economic care pot fi impozitate. Ceea ce luăm de acolo, noi putem să lăsăm în continuare Bisericii să gestioneze, dar pe o zonă pe care noi, statul, o stabilim, adică de tip social (...)”, a declarat Eugen Teodorovici, într-un interviu la Digi24.
Ulterior, ministrul Finanțelor a abandonat ideea.
Potrivit Codului Fiscal, cultele religioase nu sunt impozitate, pentru mai multe tipuri de venituri, după cum urmează: veniturile obţinute din producerea şi valorificarea obiectelor şi produselor necesare activităţii de cult, potrivit legii, venituri obţinute din chirii, alte venituri obtinute din activităţi economice, venituri din despăgubiri în forma bănească, obţinute ca urmare a măsurilor reparatorii prevăzute de legile privind reconstituirea dreptului de proprietate.
Scutirile sunt acordate cu o condiţie, ca banii obţinuţi să fie utilizaţi, în anul curent şi/sau în anii următori, pentru întreţinerea şi funcţionarea unităţilor de cult, pentru lucrări de construcţie, de reparaţie şi de consolidare a lăcaşurilor de cult şi a clădirilor ecleziastice, pentru învăţământ, pentru furnizarea, în nume propriu şi/sau în parteneriat, de servicii sociale, acreditate în conditiile legii, pentru acţiuni specifice şi alte activităţi nonprofit specifice cultelor religioase.
În ultimii 5 ani, potrivit datelor raportate de Patriarhie, BOR a cheltuit peste 100 de milioane de euro pentru activitatea filantropică.

Cum se apără ANRE și cum fuge de responsabilitate în scandalul liberalizării pieței energiei: Consumatorii au fost informați, iar obligarea furnizorilor să vândă la preț mic este ilegală
Poluarea de weekend din București: Agenția de Mediu dă vina pe trafic și condițiile atmosferice, activiștii de mediu indică arderi de deșeuri și încălzirea rezidențială / În rest, tăcere
INTERVIU Cum se simte scăderea numărului de îmbolnăviri în spitalele COVID: Numărul de pacienți este mai mic, dar vin mulți cu forme severe / Pericolul foarte mare este noua tulpină
VIDEO Gheorghiță: Începând cu 28 ianuarie se reprogramează cu 10 zile toate persoanele din categoria personalului esențial pentru doza 1, pentru a nu afecta rapelul și vaccinarea celor peste 65 de ani și a bolnavilor cronici
Parenting pe timp de pandemie - cum au supraviețuit părinții lunilor de școală online
Aia ca tine sunt in PSD, nu unde esti tu.
Daca face asta votez PSD. Dar sigur nu va face asta,. De asta esti prost Catu. Pui botu aiurea la prosteala. Nu crezi ca suntem satui de parodii ca tine?
candva promitator, Catu merge din gafa in gafa...
Oricum primesc si bani pentru construirea de biserici. Toata lumea plateste
Armata e platita din banii nostri prin impozite, deci un nou impozit la impozit?
Binenteles fara contracte ANAF, ca popii sunt scutiti si la banii de baza si nici nu vor impozite la cei investiti...
2 - d c e un lucru rau impozitarea bisericii?! dimpotriva .. ar fi ceva f bun!
O fractiune din BOR e puternic filorusa deoarece RUSIA exacerbeaza ortodoxia in saraciile din periferii pt dominatie....
Din pacate, nu o sa aplice pesedeul ideea lui Orlando, ca amantlacul cu biserica aduce voturi contra bani publici si avantaje.
Lache flaushat... mai bine te rezumai la aberatia de split tva, unde ai dreptate.
Daca apare un partid de dreapta, ati belit-o.
Primarul de la Alba Iulia, vicepresedinte PNL este primul care a cerut impozitarea Armatei. Si cred ca are dreptate. Armata are numeroase cladiri goale pe care nu vrea sa le cedeze pentru alte destinatii, dar nu plateste un ban gaurit impozit, in timp ce amaratul care sta intr-o garsoniera plateste impozit. In priivinta Bisericii este de analizat. Nu Biserica face multele afaceri la care se refera unii pe aici, ci preotii, prelatii. In plus, mai exista unii care din castiguri ajuta pe cei sarmani.
1. Imodium caps.2mg
2. Furazolidon 2mg
3. Alte medicamente
L-ati face tampit? Pe buna dreptate.
Dar pe leguitorul nostru? Nu exista lege in care sa nu apara "..altele"
1. Cazul A.
2. Cazul B.
3. Alte cazuri
Precum:
"..alte venituri obtinute din activităţi economice"
Dar leguitorul nostru este deasupra criticilor,greseilor, intentiilor strambe, prostiei, amatorismului....