Ionel Arsene, președintele Consiliului Județean Neamț și inculpat în două dosare penale pentru presupuse fapte de corupție, a sărit în apărarea lui Darius Valcov și l-a acuzat pe deputatul liberal Costel Alexe de „atitudine găunoasă, de sorginte nazistă”, după ce acesta îl criticase pe consilierul primului ministru, și el protagonist în mai multe dosare penale, dintre care unul soldat cu o condamnare în primă instanță la opt ani de închisoare, pentru corupție, scrie tvmneamt.ro.

Ionel ArseneFoto: Facebook/ Ionel Arsene

„Citesc siderat mesaje iresponsabile, chiar iraționale ale diverșilor politicieni despre membrii Guvernului PSD, cum este cel al liderului PNL Iași, Costel Alexe, a cărui minte îmbibată de haștag proletar-corporatist emană niște declarații absolut năucitoare. Nu-mi imaginam că în România anului 2018, un politician din generația tânără, cu viziune de dreapta poate fi în stare de atâta primitivism politic.

Cât de iresponsabil poate fi un politician care vede în gratii și cătușe rezolvarea problemelor românilor? Această atitudine găunoasă, de sorginte nazistă, nu poate face decât rău, seamănă ură și discordie. Un discurs mediocru ce provoacă stări de jenă oricărui om rațional!

Dar poate că asta este noua retorică a liberalismului sub conducerea lui Ludovic Orban. Păcat că votanții de dreapta din România au ajuns să fie reprezentați de acești golani politici care nu mai sunt în stare să spună decât ce le injectează în limbă Iohannis. Vai de capul lor de liberali liberi de idei”, a scris Arsene, pe contul lui de Facebook.

De notat că mesajul este însoțit de hashtagurile #doamnecunebuniităi, #nazismpepâine și #fascismliberal.

Duminică seara, Darius Vâlcov a lansat o serie de atacuri la adresa opoziției dar și a mișcărilor de protest, afirmând că #Rezist nu reprezintă decât un „un firicel de praf în drumul nostru spre istoria pe care o merităm”.

În replică la Vâlcov, deputatul liberal Costel Alexe a scris, tot pe Facebook: „Istoria pe care o meritați, tu și gașca tuturor condamnaților penal este închisoarea! Istoria pe care o meritați, tu și gașca tuturor infractorilor, este să vă ispășiți pedepsele în spatele gratiilor, nu să ne sfidați de la televizor, dând lecții de morală și comportament civic!”.