Darius Vâlcov, consilierul premierului Dăncilă, a lansat, într-un interviu la Antena 3, o serie de atacuri la adresa comisarului European Corina Crețu, a președintelui Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, acuzând Bruxelles-ul că adoptă un dublu standard când vine vorba despre România. De asemenea, Vâlcov l-a acuzat pe fostul premier Dacian Cioloș că este „omul lui Soros”

Darius ValcovFoto: captura Antena 3

Darius Vâlcov a ținut să spună pentru început că nu el este cel care conduce Guvernul, însă premierul ține cont de sfaturile sale, și a precizat că se consultă de câteva ori pe săptămână cu Liviu Dragnea, în chestiuni economice și sociale.

Vâlcov și-a stabilit apoi țintele. Primul luat în vizor a fost fostul premier Dacian Cioloș despre care a spus că este „omul lui Soros, știu sigur”. El a adăugat că miliardarul are interese în România pe care o privește ca pe o firmă.

Următoarea pe listă a fost Corina Crețu, cu care recent a avut un schimb de replici pe tema fondurilor europene, susținând că la nivelul Comisiei Europene se încurajează încheierea parteneriatelor public-private, „iar partea publică, care intră în parteneriat, să fie din fonduri europene”.

O îmbinare este cel mai potrivită și există regulamentul 1303, din 2013, al Comisiei Europene care chiar încurajează să se facă parteneriat public privat, iar partea publică, care intră în parteneriat, să fie din fonduri europene. Chiar se încurajează acest lucru. Ele nu se exclud. (...) Dna Corina Crețu ascunde anumite pasaje. Minte prin omisiune”, a spus el.

Vâlcov l-a acuzat, totodată, pe președintele Comisiei Europene, Jean Claude Juncker, că ar fi „ uitat să anunțe că dorește acreditarea ca șantierele să poata casa navele”, făcând o listă pe care nu se regăsesc șantierele din România.

Întrebat dacă România este discriminată de Comisia Europeană, consilierul Vioricăi Dăncilă a răspuns că „există un dublu standard”. „Trebuie să se audă vocea României, ca a Italiei, Poloniei, Ungariei, Cehiei”, a spus el.

Întrebat dacă nu vom fi considerați extremiști dacă vom avea atitudini precum Ungaria și Polonia, Vâlvov a răspuns: De cine, de Rezist, Antifa de România? Hai să-i ignorăm, sunt un firicel de praf în drumul nostru spre istoria pe care o merităm”.

Consilierul premierului a mai spus că „Vestul are interese contrare” pentru că nu vrea ca mărfurile să intre prin Est, prin România.